De voordelen van dienstencheques voor particulieren

De voordelen van dienstencheques via Adecco 

Dienstencheques bieden heel wat voordelen. Ze zijn erg voordelig én fiscaal aftrekbaar. Er is bovendien een verzekering voorzien die beide partijen beschermt in geval van een arbeidsongeval of schade..

Indien je kiest voor dienstencheques via Adecco ben je bovendien zeker van een gemotiveerde huishoudhulp die geniet van werkzekerheid, een competitief loon en extralegale voordelen. Indien je huishoudhulp toch een keer ziek of afwezig is, zorgen we uiteraard voor een vervanging!

Dienstencheques winnen alvast aan populariteit. Bij de introductie van de dienstencheques waren er amper 20.000 werknemers die gebruik maakten van dienstencheques, nu zijn dit er al ruim 170.000. Bovendien maken maar liefst 900.000 gezinnen gebruik van dienstencheques.

Aanvraag huishoudhulp

Voordelen van dienstencheques voor particulieren

En terecht ook. U merkt de voordelen al als u het rekensommetje maakt. 1 dienstencheque is goed voor 1 werkuur en daar betaalt u €9 voor. Je ontvangt echter wel een belastingsvermindering van 30% in het Vlaamse gewest, 15% in het Brussels Hoofdstedelijk gewest en 10% in het Waalse gewest. 

De fiscale aftrekbaarheid van dienstencheques vormt allicht een van de grootste redenen voor het succes. Jaarlijks ontvang je een fiscaal attest voor je dienstencheques welke je bij je belastingaangifte kan voegen.

Daarnaast is het ook niet vanzelfsprekend om voor €9 een betrouwbare en professionele huishoudhulp te vinden. Boetes op zwartwerk zijn niet mals, bovendien ben jij, noch je huishoudhulp, verzekerd bij zwartwerk. Een huishoudhulp met dienstencheques is daarentegen wel verzekerd voor arbeidsongevallen maar ook jij bent verzekerd tegen mogelijke schade veroorzaakt door je poetsvrouw (mits franchise) .

Voordelen van dienstencheques voor werkzoekenden & huishoudhulpen

Voor werkzoekenden bieden dienstencheques ook voordelen. Ze kunnen zo eenvoudig aan de slag – met of zonder diploma – en hun pensioenrechten opbouwen. Maar het grootste voordeel is allicht nog dat ze zich niet hoeven te wenden tot zwartwerk. Zoals eerder gezegd staan hier zware straffen op, zowel voor werkgever als werknemer.

Huishoudhulpen die momenteel in het zwart werken kunnen dankzij dienstencheques de overstap maken. Ze ontvangen dan het statuut DCW (Dienstenchequewerknemer) waardoor ze recht hebben op dezelfde voorwaarden & voordelen als een loontrekkende. We merken dat huishoudhulpen via dienstencheques hierdoor veel gemotiveerder zijn!

De voordelen van dienstencheques nog even op een rijtje:

  • Dienstencheques zijn erg voordelig, na fiscale aftrek betaal je slechts €6,30 per uur (in het Vlaamse gewest).
  • Je vermijdt zwartwerk.
  • Je bent steeds zeker van een gemotiveerde huishoudhulp!
  • Beide partijen zijn verzekerd tegen ongevallen & schade.

Elektronische dienstencheques

Maak het uzelf nog gemakkelijker.

Meer informatie