Adecco Home Flash - maart 2012

Adecco Home Flash - nieuwsbrief dienstencheques 

Klaar voor de lenteschoonmaak? Een paar tips.
Elektronische dienstencheques: niets dan voordelen.
Goede coaching, juiste attitude
Veiligheid: beperk de risico’s van de trap
Nieuwjaarsreceptie: Adecco Home Services zet huishoudhulpen in de bloemetjes


Klaar voor de lenteschoonmaak? Een paar tips.

De lente is in aantocht. Tijd om terras en terrasmeubilair klaar te maken om buiten te genieten van het lenteweer. Maar wat met groene aanslag op tuinmeubilair?

Een paar schoonmaaktips :

(Teak)hout
Groene zeep en soda : heel handig met een plantenspuit. Meng een eetlepel groene zeep en een eetlepel soda in een spuit en besproei de groen geworden meubelen. Daarna met een schuursponsje inwrijven en afspoelen.

Kunststof en Wicker
Een sopje maken met groene zeep en hiermee de stoelen afnemen. Gebruik hier nooit een schuursponsje want dat geeft krassen en vergeet niet af te spoelen (met de tuinslang).

Aluminium en RVS
Schoonmaken met water en een beetje afwasmiddel. Ook hier : geen schuurspons of schuurmiddelen gebruiken.

Voor het schoonmaken van tuinmeubilair zijn er verschillende speciale middeltjes te koop in de winkel, echter : voor de meeste meubelen is een beetje water en zeep genoeg.

Terug naar boven


Elektronische dienstencheques: niets dan voordelen.

Elektronische dienstencheques bieden heel wat voordelen, zowel voor de gebruiker als voor de huishoudhulp. Adecco Home Services maakt er dan ook haar werk van om deze zeer praktische werkwijze te promoten..In 2011 schakelde maar liefst 20 % van onze klanten over naar het systeem van elektronische dienstencheques. We zetten nog even de pluspunten op een rijtje.

Voordelen voor de gebruiker :
De voorraad cheques wordt de dag zelf na ontvangst van de betaling aangevuld. Gedaan dus met dienstencheques die niet (tijdig) geleverd worden. Er is ook geen enkel risico voor verlies of diefstal. De cheques bevatten reeds alle gegevens en dienen dan ook niet keer op keer ingevuld te worden.

Voordelen voor de huishoudhulp :
Verlies of diefstal zijn uitgesloten. Ook de huishoudhulp dient de dienstencheques niet telkens weer manueel in te vullen. Gedaan met het tellen van alle dienstencheques wanneer deze worden binnengebracht in het Adecco-kantoor.

Tijdswinst, gemoedsrust en veiligheid: 3 sterke argumenten om over te schakelen naar elektronische dienstencheques. Contacteer gerust uw Adecco consulent voor meer uitleg

Terug naar boven

Goede coaching, juiste attitude

Adecco Home Services draagt professionele dienstverlening hoog in het vaandel. In 2011 organiseerden wij voor het 4e jaar op rij verschillende opleidingen voor onze huishoudhulpen. Een greep uit het aanbod: schoonmaaktechnieken, werkorganisatie, communicatie en attitude, ergonomie, EHBO op het werk;. De gemiddelde tevredenheidscore die de huishoudhulpen toekenden aan deze opleidingen bedroeg 4,37 op 5.

Ook In 2012 zullen we onze huishoudelijke medewerkers begeleiden en opleiden  Naast coaching op het vlak van professionele technische jobaspecten, voeren we gestructureerde en persoonlijke evaluatiegesprekken met al onze werknemers. We zijn ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling bijdraagt tot een goede attitude. En dat kan alleen maar positief zijn voor alle betrokken partijen.

Terug naar boven

Veiligheid: beperk de risico’s van de trap

Wist u dat traplopen het op één na grootste risico is voor een val? En hoe dikwijls nemen wijzelf en onze huishoudhulp de trap? Hieronder geven wij u een aantal nuttige tips om het risico op vallen te verminderen :

  • zorg ervoor dat snoeren en tapijten op de trap stevig vastzitten,
  • laat niets op de trap slingeren,
  • droog de trap grondig na het schoonmaken,
  • voorzie stevige handgrepen of leuningen aan beide kanten
  • zorg ervoor dat de traphal steeds goed verlicht is,
  • de trap niet te stevig boenen om te vermijden dat hij verandert in een glijbaan.
  • bij het nemen van de trap, de armen niet volproppen met materiaal. Neem beetje per beetje het materiaal mee en ga verschillende malen heen en weer.
  • En zoals we aanleren in de opleiding werkorganisatie: een trap poetsen we van boven naar beneden.
Terug naar boven

Nieuwjaarsreceptie: Adecco Home Services zet huishoudhulpen in de bloemetjes

Adecco Home Services zette in januari tijdens haar Nieuwjaarsreceptie alle huishoudhulpen in de bloemetjes. Ervaren huishoudhulpen en beginners maakten van de gelegenheid gebruik om ervaringen uit te wisselen en onderlinge afspraken te maken over vervangingen in geval van afwezigheid. Voor herhaling vatbaar want zulke momenten smeden de banden en bevorderen de collegialiteit.

Hieronder een paar sfeerbeelden:

Terug naar boven
Adecco Home Services - Charleroi
Adecco Home Services - Leuven
Adecco Home Services -  Namur

Doe een beroep op een professionele hulp in de huishouding

.Aanvraag huishoudhulp

Elektronische dienstencheques

Maak het uzelf nog gemakkelijker.

Meer informatie