Veiligheid van onze huishoudhulpen

Adecco hecht veel belang aan veiligheid van uw huishoudhulp 

Adecco hecht veel belang aan de veiligheid en het welzijn van zijn werknemers en voert in dat opzicht preventiemaatregelen in om de veiligheid en het welzijn van zijn werknemers te garanderen. Als klant kunt u deze veiligheid bevorderen en garanderen als onze huishoudhulp bij u komt werken. Ongevallen kunnen immers gemakkelijk vermeden worden door rekening te houden met bepaalde punten, zoals de terbeschikkingstelling van:

Onderhoudsproducten:

Laat de onderhoudsproducten altijd in hun oorspronkelijke verpakking. Zo weet uw huishoudhulp exact hoe de producten gebruikt moeten worden, en zo voorkomt u vooral verkeerd gebruik. Zo kunnen allergieën, brandwonden en materiële schade vermeden worden!

Huishoudtoestellen:

Zorg ervoor dat de huishoudtoestellen die u ter beschikking stelt van uw huishoudhulp in goede staat zijn. Controleer de staat van de kabel, van de stekker en van het toestel zelf. Zo voorkomt u elk risico op elektrisering en zelfs op elektrocutie!

Een trapje:

Voor sommige taken is een trapje vereist, zoals: de bovenkant van een meubel afstoffen, de ramen lappen. Stel in dit geval een trapje ter beschikking dat maximum 2 treden telt en in goede staat is. Zo vermijdt u elk risico op vallen vanop hoogte!

Het geschikte materiaal:

Neem de tijd om de staat te controleren van het materiaal dat u ter beschikking stelt, of het nu gaat om een trekkertje, een borstel, een emmer,… Is dit materiaal stevig, ergonomisch, veilig? Zorg ook voor het geschikte materiaal om een bepaalde taak uit te voeren. Zo voorkomt u rugpijn, spier- en gewrichtsproblemen of materiële schade.

EHBO-materiaal:

Een snijwonde of een verzwikking is ondanks alles altijd mogelijk. Aarzel niet om uw apotheekkastje te tonen aan uw huishoudhulp, zodat ze zichzelf de eerste zorgen kan toedienen. Zo voorkomt u elke verergering van het letsel!

Door rekening te houden met al deze punten kunnen we samen het aantal arbeidsongevallen verminderen en ervoor zorgen dat uw huishoudhulp in alle veiligheid kan werken.

In de kijker:

Aanpassingen 2014 Vakanties
>
Veiligheid