Way to Work

 
Onze opleidingen Onze jobs
Onze tips Nos outils

Way to Work wijst je de weg naar werk

Met Way to Work willen we jonge werkzoekenden een helpende hand reiken. Wij willen hen een perspectief bieden en hen helpen hun potentieel aan te boren.

Op deze Way To Work pagina kunnen jullie je inschrijven voor diverse opleidingen en workshops of tonen we de weg naar de verschillende opleidingsmogelijkheden bij onze partners. Daarnaast bieden we tal van stagemogelijkheden en unieke werkervaringen, hetzij bij Adecco zelf, hetzij bij onze klanten. En om jullie nog beter op weg te helpen naar werk, zullen we jullie bijstaan met tips, tricks en tools bij het solliciteren.

Opleidingen
 • Online Awareness Workshop
  Je online profielen worden niet alleen bezocht door vrienden. Ook potentiële werkgevers kunnen meekijken in je privéleven. Behoed je voor de gevaren van sociale media en leer op welke manier je je online vaardigheden wèl kan uitspelen.
  Schrijf je hier in » 
  .
 • Retail School
  Wil je aan de slag als verkoopmedewerker in een shop of grootwarenhuis? Deze gratis 10-daagse opleiding traint je communicatieve en commerciële vaardigheden. De Retail School zorgt voor een aansluitend internship en stoomt je zo klaar voor een toffe job in de retailsector. Ben je geïnteresseerd?
  Schrijf je nu in »

 • VDAB opleidingen
  Op de website van de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) vind je ook heel wat opleidingen die je op weg kunnen zetten naar een job. Er zijn permanenet meer dan 3000 opleidingen binnen diverse sectoren.
  Bekijk en doorzoek de VDAB opleidingen »
 • Horeca Academy
  Zit koken in je bloed of sta je liever achter de bar? Begin vandaag nog aan je carrière in de horeca en volg een opleiding aan de Horeca Academy.
  Schrijf je hier in »

   
 • Workshops for Winners
  Met meer zelfvertrouwen en minder stress naar een sollicitatie? De Workshop for Winners helpt je hiermee en bereid je helemaal voor! Deze 3-daagse opleiding wordt gegeven door ervaren trainers van onze partner YouthStart. 
  Schrijf je nu in » 

 • Volg een opleiding via het Vormingsfonds voor uitzenkrachten.
  Een greep uit de opleidingen: Heftruck chauffeur, magazijnmedewerker, winkelverkoop, bediende transport en expeditie, vakbekwaamheid voor Chauffeurs C en C/E, ...
  Zoek een opleiding die bij je past »
   

Terug naar boven

stages en werkervaringen

Studentenjobs

Werkervaring kan je al opbouwen tijdens je studies. Een studentenjob hoeft niet per se in lijn te liggen met je studies. Je maakt niet alleen kennis met een werkomgeving, je maakt vaak ook kennis met jezelf. Kan ik administratieve taken aan? Hoe organiseer ik mijn werk? Hoe verloopt mijn contact met collega's en oversten?
Adecco biedt het hele jaar door studentenjobs aan.  Neem alvast een kijkje naar het huidige aanbod aan studentenjobs. Of meld je aan in onze studentendatabase 2014.

50 stageplaatsen bij Adecco

Misschien is een stage in één van onze kantoren iets voor jou? Je studies zitten er bijna op en een job in de human resources sector interesseert je? Een eerste contact en de werking van een kantoor leren kennen, is de ideale manier om je vertrouwd te maken met de sector. En wie weet wacht er je daarna een vaste job? Wij engageren ons om tijdens het academiejaar 2014 - 2015 50 stageplaatsen aan te bieden binnen het Adecco kantorennetwerk 
Interesse in een stage bij Adecco? Meld je hier aan » 

Stages bij onze klanten

Ga je volgend academiejaar op zoek naar een interessante stage? Wij zullen op deze plek regelmatig nieuwe stageplaatsen adverteren bij onze klanten. Kom zeker terug voor nieuwe updates.

Is de kaart met stages hieronder niet zichtbaar? Klik hier.

Adecco Work Experience - CEO for one month

Volg de geselecteerde kandidaten op:

www.waytowork.com

Een job in een van onze kantoren of op de hoofdzetel in Groot-Bijgaarden?

Zelf zijn we uiteraard ook steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers voor onze kantoren of voor een job op onze hoofdzetel. Bovendien biedt Adecco een heel aangename werksfeer. 'Better work, Better life' is niet zomaar een slogan, het is een drijfveer die we dagelijks in de praktijk omzetten.
Bekijk onze vacatures »

Terug naar boven

 

Tips en tricks

 

 

 • Adecco Coaching Map
  Dit is je persoonlijk 7-stappenplan naar een goede sollicitatie. Loop alle stappen rustig door en met deze sollicitatiemantra wordt solliciteren geen sprong in het onbekende, maar verschijn je goed voorbereid op dat belangrijke moment: het sollicitatiegesprek.
  coach.adecco.be

 

 

Terug naar boven

Tools

 • LinkedIn.com


  Een up-to-date LinkedIn-profiel is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van je sollicitatie.

 • Resu-ME.me - Maak je eigen video-CV 
  Heb je al een Linkedin profiel? Dan moet je deze tool zeker 'ns uitproberen. In een paar clicks, maak je van je Linkedin profiel een eigen video-CV en infographic die je meteen met je netwerk kan delen!

 • Test jezelf 
  Op de VDAB website vind je tientallen tests om je vaardigheden, kennis, carrièrestappen te testen of te toetsen.
   
 • Welk loon kan je verwachten bij een bepaalde job?
  Het Salariskompas op Vacature.com helpt je op weg
   
 • Bang dat je online profiel je kansen op de arbeidsmarkt verkleint?
  Hoog tijd voor een grote schoonmaak. Kuis je facebook/twitter-profiel op

Terug naar boven

better work, better life

Ons succes is het resultaat van een unieke bedrijfsfilosofie waarin mensen centraal staan. Mensen samenbrengen is onze passie. Zo geven we talent een toekomst, en zo brengen we bedrijven tot bloei. Een tijdelijke of een vaste job? In welke sectoren kan ik terecht? Welke zijn de verschillende soorten contracten? Kan ik als student aan de slag via Adecco? En wat zijn dan mijn rechten? Je zit met tal van vragen en Adecco is er om deze te beantwoorden. Indien je de antwoorden hier niet zou vinden, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze kantoren.

Zoek een job