Athlete Career Programme voor topsporters

Athlete Career Programme: topjobs voor topsporters 

Adecco breidt het Athlete Career Programme voor olympische en paralympische atleten uit naar alle elitesporters maw alle topsporters die erkend zijn door hun sportfederatie als ‘topsporter’. Topsporters leven en presteren nu eenmaal op een heel ander ritme dan de meeste mensen en verdienen de nodige ondersteuning om de combinatie topsport en werk mogelijk te maken. Adecco stelt samen met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) alles in het werk om topsporters aan een topjob te helpen.

Adecco brengt topsporters en bedrijven bij elkaar

Het Athlete Career Programme (ACP) voor topsportersdraait om de zoektocht naar werk dat bij het unieke levensritme van topsporters past. De combinatie topsport en werk is meestal niet vanzelfsprekend, maar toch staan veel ondernemingen te springen om een atleet in dienst te nemen. Topsporters blinken uit door hun uitzonderlijke doorzettingsvermogen, hun wilskracht en heel wat andere eigenschappen die ook belangrijk zijn op de werkvloer, en dat maakt ze gegeerde teamplayers en teamleaders. Ben jij een (voormalig) topsporter? Adecco helpt jou de geknipte baan te vinden, nu of na afloop van je succesvolle topsportloopbaan.

Voorbereiding op de zoektocht naar gepast werk

Ben je een gedreven topsporter en wil je je op tijd beginnen ‘trainen’ voor een loopbaan buiten de competitiesport? Een goed voorbereid sportvrouw of -man is er twee waard! Aan de hand van onze verschillende workshops leer je niet enkel de arbeidsmarkt, maar ook jezelf beter kennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop networking ? Of tips & tricks om je cv op te stellen en een professionele aanwezigheid uit te bouwen op de sociale media?

Timing en precisie: op zoek naar de juiste job

Via een gratis intake-gesprek zoeken we verder naar de perfecte sector en job voor jou. Omdat niet elke markt de flexibiliteit toestaat die jouw unieke ritme vereist, zoeken we mee naar de ideale match, zodat jij je sportieve en professionele activiteiten naar wens kunt combineren.
Bovendien brengen de specialisten van Adecco samen met jou je competenties in kaart. Zo ontdek je al snel hoe jij een meerwaarde kunt betekenen voor bedrijven en hoe bedrijven jou kunnen ondersteunen in je professionele en sportieve activiteiten. Samen gaan we op zoek naar een werkomgeving waar je jouw sportieve competenties – bijvoorbeeld als spelverdeler op het veld – kunt gebruiken om, bijvoorbeeld, een uitstekend teamleider te worden.

Solliciteren

Met succes solliciteren hangt uiteraard van je opleiding, je ervaring en je competenties af, maar zonder cv en bijpassende motivatiebrief raak je – zelfs met bakken talent – sowieso moeilijk aan een job. Tijdens het ACP-traject helpen wij jou om een cv op te stellen dat up-to-date is en je verworven kwaliteiten goed in de verf zet. Van praktische tips om je cv vorm te geven tot stijladvies voor het schrijven van je sollicitatiebrief: samen zorgen we ervoor dat je perfect voorbereid aan de startlijn verschijnt. Ook op een sollicitatiegesprek en een assessment kun je je prima voorbereiden. We slaan geen enkele stap in het proces over en vergroten zo de kans dat je de finish haalt.

Wil je meer weten over loopbaanbegeleiding voor deze topsporters? Neem vrijblijvend contact op met Adecco ACP Manager Iris Ulenaers via iris.ulenaers@adecco.be of Tel: 0476 88 23 76.

Contacteer ACP België

Iris Ulenaers
Tel.: +32 (0)2 482 82 34
E-mail: ACP@adecco.be 

Team Belgium Partner