Athlete Career Programme voor olympische en paralympische atleten en coaches

Combineer topsport en carrière dankzij het Athlete Career Programme van Adecco en het BOIC 

Topatleten leven en werken op een heel ander ritme dan de meeste mensen. De verwachtingen liggen altijd hoog, de loopbanen zijn minder voorspelbaar en de toekomst laat zich vaak raden. Net daarom hebben Adecco, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) de krachten gebundeld om het Athlete Career Programme aan te bieden. Het doel? Olympische en paralympische atleten tijdens en na hun succesvolle sportcarrière alle kansen te bieden om zich volop te ontwikkelen op het veld én op de werkvloer.

Het traject van het Athlete Career Programme voor olympische en paralympische atleten sluit naadloos aan op de activiteiten van Sport Vlaanderen en Adeps om topsport combineerbaar te maken met werk en/of studie. Het APC ligt ook in lijn met internationale programma’s van het Internationaal Olympisch Comité en het Internationaal Paralympisch Comité. Zo zorgen wij ervoor dat topsporters optimaal kunnen presteren op nationaal én internationaal niveau.

Kansen voor topsporters

Lang niet alle atleten verdienen de astronomische bedragen die sommige profvoetballers binnenhalen. Integendeel: veel topsporters, die niet zomaar kunnen rekenen op een maandloon, maken zich zorgen om hun financiële zekerheid.

Heb jij ons land vertegenwoordigd op de Olympische of Paralympische Spelen? Het Athlete Career Programme (ACP) – een gezamenlijk initiatief van Adecco, het BOIC en het BPC – biedt atleten sinds 2010 de kans om werk en topsport te combineren en om tijdens hun topsportloopbaan al te werken aan een nieuwe carrière. Adecco gaat samen met deze topsporters op zoek naar een werkplaats die past bij het unieke ritme van hun leven en topsportcarrière.

Het ACP biedt de olympische en paralympische atleten, die dat wensen, individuele coaching, loopbaanbegeleiding , workshops enopleidingen. De opleidingen worden gratis gefinancierd door het Belgian ACP Fund via het fond Baillet Latour.

Er zijn uiteraard ook stage- en tewerkstellingsmogelijkheden bij bedrijven die graag investeren in olympische en paralympische atleten. Het ACP brengt de topsporters in contact met deze ondernemingen, zodat zij zich volop op hun sportieve prestaties kunnen focussen. In een ‘topsportvriendelijke’ werkplek kun je je topsport combineren met een job en ondertussen relevante werkervaring opdoen voor je latere carrière.

Ook voor olympische en paralympische coaches

Sinds april 2016 is het ACP voor olympiërs en paralympiërs ook beschikbaar voor alle olympische en paralympische coaches. Ook als topsportcoach maak je nu dus aanspraak op de loopbaanbegeleiding, job placement en gratis opleidingen van het Belgian ACP Fund.
 

Olympiërs op de werklvloer

Topsporters blinken uit in hun sportdiscipline door hun uitzonderlijke doorzettingsvermogen, hun wilskracht en heel wat andere eigenschappen die ook belangrijk zijn op de werkvloer. Atleten die hebben deelgenomen aan de Olympische of Paralympische Spelen weten ook veel mensen te inspireren. Een olympiër in de rangen kan de motivatie van het hele team een flinke boost geven. Sterke en unieke werknemers zoals olympische of paralympische atleten bieden bedrijven trouwens mooie kansen hun CSR-activiteiten een heel nieuw elan te geven. Het hoeft dus niet te verbazen dat veel ondernemingen klaarstaan om topsporters een passende job te bieden, nu of na afloop van hun topsportcarrière.

 

ACP Fund Baillet Latour

Het Belgian ACP Fund kan jou helpen.

Ben je een (voormalig) olympisch of paralympisch atleet en wil je graag meer weten over het Belgian ACP Fund en de loopbaanbegeleiding voor atleten? Wij kunnen je financiële steun bieden, zodat jij jezelf verder kunt ontwikkelen naar een succesvolle carrière tijdens en na de topsport.

Meer info?
Neem vrijblijvend contact op met Adecco ACP Manager Iris Ulenaers via iris.ulenaers@adecco.be of telefonisch: 0476 88 23 76.

Joachim Gérard