Neem een vliegende start met het Adecco Beginnerscontract

Pas afgestudeerd? Gefeliciteerd! Heb je al een toffe job gevonden? Des te beter! Maar ook als je nog geen werk gevonden hebt, hoef je je geen zorgen te maken om je toekomst. Er zijn tal van manieren om een eerste werkervaring op te doen en door te groeien. Echt waar. Een daarvan is het beginnerscontract van Adecco. En da’s niet alles, want het beginnerscontract is ook ideaal voor wie zijn loopbaan een nieuwe wending wil geven.

Artikels

Het wat-contract?

Nog nooit gehoord van een beginnerscontract? Adecco is de enige jobpartner die zo’n contract aanbiedt en jonge mensen op die manier naar de beste job loodst. Jongeren begeleiden in hun zoektocht naar werk is onze missie en dat doen we met Adecco Way to Work, Alliance 4 YOUth en verschillende andere projecten. En met het beginnerscontract dus.

Maar ook werknemers met al enkele jaren op hun teller – of zelfs een lange carrière achter de rug – kunnen van het beginnerscontract gebruikmaken om hun loopbaan om te gooien. Het beginnerscontract laat iedereen toe om van richting te veranderen en ergens nieuwe werkervaring op te doen.

Wat houdt zo’n beginnerscontract in?

Het beginnerscontract van Adecco wil jonge werkzoekenden voorbereiden op een tijdelijke of vaste job. Een goede opleiding en begeleiding op de werkvloer vormen de basis. Dankzij feedback- en evaluatiemomenten weet jij altijd perfect waar je staat en hoe je verder kunt groeien. Na de opleidingsfase volgt een tijdelijke of soms zelfs vaste tewerkstelling. Fantastisch, toch?

Verloop

Opleiding in drie fases

  • Eerste fase: basisvaardigheden, stiptheid, huisreglement, communicatievaardigheden, coaching …
  • Tweede fase: jobspecifieke vaardigheden en een eerste evaluatiemoment
  • Derde fase: voorbereiding op langdurige tewerkstelling en een tweede evaluatiemoment

Meerdere maanden tewerkstelling

Je gaat gedurende 85 RSZ-dagen aan de slag als Adecco-uitzendkracht. Soms krijg je zelfs al een vast contract aangeboden!

Niets dan voordelen

Voor wie is het beginnerscontract? Wel, voor jou bijvoorbeeld! Herken je jezelf in een van deze profielen, dan is het beginnerscontract de ideale springplank voor jou:

  • Je bent net afgestudeerd en hebt nog geen relevante werkervaring opgedaan.
  • Je hebt een beroepsopleiding die niet aansluit bij je jobkeuze.
  • Je hebt heel wat ideeën, maar je weet niet altijd hoe je ze moet verwoorden.

Ben je ouder dan 21 jaar, dan ontvang je tijdens de duur van het beginnerscontract 781,3 euro bruto per maand en een vervoersvergoeding. Bovendien ben je verzekerd bij arbeidsongevallen en heb je recht op de betaalde feestdagen tijdens je stage.

Interesse?

Werk zoeken is soms echt geen pretje. Dat geven we grif toe. Maar het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Neem nu het beginnerscontract. Je krijgt een opleiding, doet een waardevolle stage en kunt vervolgens doorstromen naar een nieuwe uitdaging. Ideaal toch?

Heb je interesse? Contacteer dan één van onze kantoren.

Zoek een kantoor

Verwante artikels

Een job met vast contract? Sign here!

Een job met een vast contract, is dat iets voor jou? Zeg je volmondig ‘ja’, bekijk dan snel alle vacatures. Wil je graag meer weten voor je solliciteert? Neem dan je tijd om hieronder alle relevante argumenten en carrièretips te lezen.

Lees meer
Job met tijdelijk contract? Dit zijn de aandachtspunten

Klaar voor een job met een tijdelijk contract? Ga meteen aan de slag of verdiep je nog wat verder in de materie. Speciaal voor jou zetten we hieronder alle informatie op een rijtje.

Lees meer