Adecco Home Services gaat voor diversiteit op de werkvloer

  • 29/10/2015
  • 16:00
Labels:
  • Adecco Group
Adecco Home Services gaat voor diversiteit

Onze samenleving kent meer diversiteit dan ooit te voren, en daar speelt Adecco Home Services maar al te graag op in! Wij geloven niet in kleur, leeftijd of geslacht. Wel in talent. Talent zoals dat van Maryana, bijvoorbeeld. Daarom maakt Adecco Home Services al jaren werk van gelijke kansen voor iedereen.Toch willen we het graag nóg beter doen, zowel voor onze huishoudhulpen als voor onze consultants. En dat zullen we ook, wanneer ons gloednieuwe diversiteitsbeleid straks van start gaat. Benieuwd naar onze aanpak? De vijf krachtlijnen van ons diversiteitsplan in een notendop!

1.      Diversiteitsaudit

  Er wordt een audit uitgevoerd om na te gaan hoe het momenteel gesteld is met de diversiteit op onze werkvloer. De diversiteitsaudit heeft als doel onze verdiepte aandacht voor diversiteit op de werkvloer stap voor stap in te bedden in ons organisatiebeleid.

2.      Werkgroep diversiteit

  Om een duurzaam diversiteitsbeleid en open communicatie over diversiteit te kunnen garanderen op elk niveau in onze organisatie, neemt de ondernemingsraad van Adecco voortaan ook de rol van werkgroep diversiteit op zich.

3.      Zakwoordenboek Nederlands

  Verschillende van onze huishoudhulpen zijn van allochtone afkomst en hebben geen of slechts een beperkte kennis van het Nederlands. Om hen beter te helpen communiceren met hun klanten, krijgen zij van ons straks een speciaal voor hen uitgewerkt zakwoordenboekje Nederlands mee. Het zakwoordenboekje zal ook worden gebruikt als didactisch materiaal tijdens hun opleiding als huishoudhulp. Het woordenboek vertaalt vanuit 10 talen naar het Nederlands en Frans.

4.      Nieuwe functie: senior consultant

  Momenteel hebben onze consultants niet de mogelijkheid om door te groeien binnen onze organisatie. Daar willen we verandering in brengen! Daarom houdt ons diversiteitsplan ook de introductie van de functie van ‘senior consultant’ in. Daarnaast zullen we uitgebreid bekijken welke van onze huidige consultants in aanmerking komen voor deze nieuwe functie en hoe we hen daar het beste in kunnen begeleiden.

5.      Meer aandacht voor burn-outs

  Om onze huishoudhulpen een optimale begeleiding te bieden, zullen we onze consultants binnenkort een opleiding laten volgen om de signalen van een burn-out tijdig te herkennen en er gepast op te reageren.