Adecco is een voortrekker in opleidingen voor huishoudhulpen

  • 23/10/2015
  • 13:00
Labels:
  • Adecco Group
Adecco voortrekker opleidingen  huishoudhulpen

De samenwerking tussen onze klanten en onze huishoudhulpen is pas geslaagd wanneer beide partijen tevreden zijn en erop vooruitgaan. Hoe we daarvoor zorgen? Door ons dienstenchequepersoneel zorgvuldig uit te kiezen, hen permanent te coachen en hun kwalitatieve opleidingen aan te bieden. Zo organiseert Adecco Home Services elk jaar gerichte opleidingen voor meer dan 400 huishoudhulpen.

Pionier in opleidingen voor dienstenchequepersoneel

Adecco gelooft sterk in de persoonlijke ontwikkeling van onze huishoudhulpen. Een huishoudhulp heeft nu eenmaal een uitgebreid takenpakket, waar toch heel wat gespecialiseerde kennis bij komt kijken. Daarom organiseert Adecco Home Services al zeven jaar opleidingen voor huishoudhulpen. Dat doen we in samenwerking met onze externe partner Explorensia.

Harde en zachte vaardigheden

Alle huishoudhulpen krijgen de kans om deel te nemen aan een breed aanbod opleidingen, op vraag van de huishoudhulpen zelf, maar ook om te beantwoorden aan de noden van de klanten. Elk jaar kiezen ruim vierhonderd dienstenchequemedewerkers ervoor om op een van de dertig locaties deel te nemen aan een opleiding. Een typische opleiding duurt vier uur en is telkens gericht op een bepaalde vaardigheid. Er is uiteraard een cursus strijken en wassen, een opleiding productkennis voor de huishoudhulp, en een basiskookcursus, maar het opleidingsaanbod omvat ook heel wat ‘soft skills’. Dat zijn persoonlijke en sociale vaardigheden, zoals communicatie voor de huishoudhulp en omgaan met stress en agressie. Veiligheid en gezondheid spelen een centrale rol in de opleidingen. Er zijn cursussen EHBO, veiligheid op de werkvloer en valpreventie, maar er is ook veel aandacht voor ergonomie: hoe kun je als huishoudhulp gezond bewegen en bijvoorbeeld nek- en rugklachten voorkomen?

Startersopleidingen

Daarnaast biedt Adecco Home Services in samenwerking met Explorensia ook startersopleidingen aan. Gedurende twee dagen krijgen zo’n 160 nieuwe krachten een intensieve opleiding, die hun een stevige basiskennis biedt om aan de slag te gaan als huishoudhulp. Ook hierin is Adecco een koploper in de wereld van dienstenchequepersoneel!

De praktische kant

Heb jij een poetshulp van Adecco Home Services in dienst? Dan contacteren wij je ruim op voorhand wanneer je huishoudhulp afwezig zal zijn om een opleiding te volgen. Als je een vervanger wenst, kun je ons altijd contacteren.