Dag van de Schoonmaak: zet je poetshulp in de bloemetjes!

  • 16/06/2015
  • 15:00
Labels:
  • Adecco Group
Dag van de Schoonmaak

Ook zo gelukkig dat je woning er na de komst van de poetshulp weer piekfijn uitziet? Dan hoeven we je wellicht niet te vertellen dat schoonmakers en schoonmaaksters dagelijks bergen werk verzetten. En dat allemaal zonder morren en met een glimlach. Tijd voor een bedankje, niet? Grijp je kans tijdens de Dag van de Schoonmaak op maandag 20 juni!

Waarom een Dag van de Schoonmaak?

  Een kraaknette werkomgeving, een stofvrije living … Het lijkt allemaal een evidentie, maar niets is minder waar. De poetshulp van dienst heeft heel wat noeste arbeid verricht om alles er weer als nieuw te doen uitzien: stofzuigen, ramen poetsen, dweilen, … Niets wordt aan het toeval overgelaten. Een complimentje is dus wel op zijn plaats.   Toch is het niet altijd evident om je poetshulp of huishoudhulp persoonlijk te bedanken. Meestal is hij of zij aan het werk terwijl jij er niet bent. De Dag van de Schoonmaak biedt je de gelegenheid om dit recht te zetten. Blijf bijvoorbeeld wat langer thuis, zodat je je poetshulp kunt vertellen hoezeer je zijn of haar werk apprecieert. Een kleine attentie of een vriendelijk woordje is vaak al voldoende.  

Werken in de schoonmaak

  Je complimentjes of attenties zullen zeker in de smaak vallen, want de job van poetshulp wordt in ons land met veel enthousiasme en gedrevenheid uitgeoefend. Voor werkzoekenden is het de ideale manier om zwartwerk te vermijden en toch loon naar werken te krijgen. Bovendien bouw je als poetshulp een pensioen op, ben je verzekerd en geniet je een regelmatig inkomen.  

Fiscale aftrek

  Ook als particulier heb je er alleen maar baat bij om een poetshulp of huishoudhulp in te schakelen. Het bespaart je niet alleen heel wat huishoudelijke kopzorgen, ook financieel is het interessant. Zo is hulp van een poetsvrouw, poetsman of huishoudhulp fiscaal aftrekbaar. In verhouding met het geleverde werk betaal je dus een peulschil.