De 5 leukste vakantiejobs voor de zomer van 2015

  • 8/07/2015
  • 9:00
Labels:
  • Adecco Group
De 5 leukste vakantiejobs zomer 2015

Op zoek naar een vakantiejob die naast geld, ook nog een leuke ervaring oplevert? Zoek dan iets in de lijn van deze vijf topjobs.

1.      Horeca saai? Niet per se

Werken in de horeca is misschien fysiek zwaar op de piekmomenten, maar het levert je wel een vat vol sterke verhalen op. Op hotel, café of restaurant krijg je elke dag ander volk over de vloer. Boeiend!

2.      Host of hostess

Als host of hostess kom je op de leukste events terecht. Van bedrijfsfeestjes tot Tomorrowland, met de juiste ingesteldheid is je job als host of hostess altijd een prachtige ervaring!

3.      Sportinstructeur

Ben je sportief aangelegd? Dan kun je vast wel in een vakantiepark aan de slag als begeleider van outdoor sporten zoals zeilen, kayak of survival.

4.      Animator

Ben je een geboren entertainer? Dan amuseer je je vast als animator van spelnamiddagen voor de allerkleinsten.

5.      Vakantiejob in het buitenland

De ultieme vakantiejob deze zomer? Die vind je in het buitenland. Ga aan de slag als seizoensarbeider – in de fruitpluk bijvoorbeeld – en krijg er een buitenlandse ervaring bovenop!

Ga voor je passie!

Werken in functie van je studiekeuze/carrièrekeuze kan tonen aan toekomstige werkgevers dat je echt passie hebt voor de sector. Als je in de modesector wilt gaan werken, is een eerste werkervaring in een kledingwinkel vaak relevanter dan twee weken in de horeca te staan. Aan de andere kant kan een horeca job dan weer je ‘people skills’ onderlijnen wat zeker mooi op je CV staat voor bijvoorbeeld een commerciële functie. Die job in het buitenland kan je dan weer gebruiken om je taalvaardigheid en flexibiliteit te benadrukken. Koppel dus zeker het aangename aan het nuttige en bedenk hoe je vakantiejob je op weg zet naar de job van je dromen!