De vele voordelen van een stageplaats

  • 31/03/2015
  • 9:30
Labels:
  • Adecco Group
voordelen van een stageplaats

In veel opleidingen zijn stages een vast onderdeel van het curriculum. De redenering is dat studenten alles wat ze geleerd hebben op de schoolbanken, ook nog in de praktijk moeten leren omzetten. Een gezonde gedachtegang, want leren doe je niet alleen uit boeken. Een paar voordelen van stage doen op een rijtje.

Je doet praktijkervaring op

Het is een open deur intrappen, maar praktijkervaring is zó belangrijk dat we het nog eens zeggen. Een stage is jouw kennismaking met het veld waarin je (waarschijnlijk) na je opleiding gaat werken. Tijdens je stage leer je hoe het er echt aan toegaat op de werkvloer. Het bedrijf waar je als stagiair aan de slag gaat, is trouwens verplicht om je te begeleiden en te evalueren. Je wordt dus niet zomaar aan je lot overgelaten.

Jouw talenten worden duidelijk

Dit is jouw kans om te ontdekken hoe jij functioneert in een werkomgeving. Waar ben je goed in? Welke aspecten van het werk vind je leuk, en welke liggen je minder? Dat zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen, want je hoort ze zeker terug in een later sollicitatiegesprek. Dan heb jij een streepje voor, want je weet precies wat jouw troeven zijn.

Van stageplaats naar werk

Stageplaats kantoor Blaas je iedereen omver op je stageplaats met je inzet en je talent? Dan heb je alvast een heel goede indruk gemaakt. Misschien krijg je zelfs meteen een aanbod en wordt je stageplaats je werkplaats. Maar ook als dat niet gebeurt, heb je nuttige ervaring opgedaan en je netwerk uitgebouwd. Dat komt altijd van pas wanneer je na je opleiding op zoek gaat naar werk. Voordelen alom dus, aan een stage als aanvulling op je opleiding. Snel op zoek naar een leuke stageplaats!