GTCI 2015-2016: wat kan België leren van Luxemburg?

  • 8/01/2016
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
GTCI 2015-2016 België leren van Luxemburg?

Voor het derde jaar op rij onderzocht Adecco hoe verschillende landen omgaan met ‘talent’. Hoe ontwikkelen ze talent, hoe trekken ze toppersoneel aan en hoe behouden ze hen? In de Global Talent Competitiveness Index 2015-2016 ligt de focus op internationale mobiliteit. Hoe doet België het in deze ranking en wat kunnen we leren van buurlanden en internationale toppers?

Wat is de Global Talent Competitiveness Index?

Sinds 2013 voert Adecco elk jaar een uitgebreid onderzoek uit over de zwaktes en sterktes van meer dan 100 landen om talent te ontwikkelen, aan te trekken en te behouden. Adecco werkt daarvoor samen met de internationale business-school INSEAD en het Human Capital Leadership Institute. Het eindresultaat is een gedetailleerd rapport, de Global Talent Competitiveness Index. De GTCI legt uitdagingen bloot en toont hoe beleidsmakers de positie van ondernemingen in hun land kunnen verbeteren.

GTCI 2015-2016: België op 18de plaats

In de nieuwste editie van het rapport prijkt België op de 18de plaats wereldwijd, dezelfde positie als in de vorige editie. Daarmee moet België andere Europese landen laten voorgaan, zoals Zwitserland (1) en Luxemburg (3). Ook onze buren het Verenigd Koninkrijk (7), Nederland (12) en Duitsland (14) doen het beter dan België. Frankrijk staat daarentegen op de 22ste positie.

Hoe kan België meer talent aantrekken en behouden?

Wat kunnen Belgische beleidsmakers en bedrijven leren van Luxemburg, bijvoorbeeld? Als geen ander slaagt Luxemburg erin om buitenlandse bedrijven én werknemers aan te trekken. Luxemburg ontvangt veel internationale studenten en expats en biedt hoog opgeleide werknemers veel kansen om zich te ontwikkelen. Onder andere dankzij de hoge welvaart en de uitstekende sociale zekerheid, blijven getalenteerde werknemers ook met plezier in Luxemburg. België scoort beter op de ontwikkeling van talent, onder andere dankzij onze uitstekende universiteiten, hogescholen en permanente vormingen. Andere werkpunten voor België zijn de loonkloof tussen mannen en vrouwen, de samenwerking tussen bedrijven en overheden en die tussen vakbonden en ondernemingen. Ook de hoge belastingdruk vormt een hindernis om toptalent in België te houden.