Onderhoudstips voor tuin en terras – ook voor de huishoudhulp!

  • 27/05/2016
  • 12:00
Labels:
  • Adecco Group
Onderhoudstips tuin terras  huishoudhulp

Het zalige zomerweer kondigt zich aan. Hoog tijd dus om je terras en tuin voor te bereiden op de fijnste periode van het jaar. Maar hoe bevrijd je je tuinmeubels van die lelijke groene vlekken? Adecco Home Services weet raad! Lees onze onderhoudstips en ga goed voorbereid de zomer in.

Het goeie moment?

Schoonmaken kan zowel in het najaar, wanneer je je tuinmeubels opbergt in het tuinhuis, als in het voorjaar, wanneer je ze verwachtingsvol weer bovenhaalt. In de herfst heb je waarschijnlijk veel zin om deze vervelende klus uit te stellen. Een tip om jezelf te motiveren? Denk aan je toekomstige ik die meteen in de zon wil gaan zitten, zonder kostbare tijd aan schrobben te moeten verspillen!

Onderhoudstips voor je tuinmeubels

In speciaalzaken vind je allerlei producten specifiek voor het reinigen van tuinmeubels. Toch volstaat een beetje water en zeep voor de meeste materialen.

Hardhout (teak)

Teak mag dan wel een natuurproduct zijn, een al te softe behandeling is voor niets nodig. Meng een soeplepel groene zeep en een eetlepel soda in een plantenspray en spuit het mengsel op de groene plekken. Wrijf goed en spoel met water.

Tuinmeubels in plastic

Om je plastic tuinmeubels weer te doen blinken, verdun je groene zeep met water. Zeep je tafel of stoelen in met het goedje, laat even inwerken en spoel af. Let er wel voor op nooit een schuurspons te gebruiken, want daarmee beschadig je je meubels permanent.

Tuinmeubels in aluminium en inox

Tuintafels en -stoelen in aluminium en inox maak je het best schoon met water en een beetje afwasmiddel. Ook hier is een schuurspons een slecht idee!

Mag je huishoudhulp ook het terras onder handen nemen?

Je huishoudhulp mag je terras onder handen nemen op voorwaarde dat het rechtstreeks aan de woning paalt. Er zijn echter heel wat zaken die je hulp niet mag schoonmaken, zoals de oprit, het tuinpad, het tuinhuis, de tuinmeubels en een terras gelegen midden in de tuin.