Studentenarbeid: niet langer 50 dagen, maar 475 uren

  • 14/10/2016
  • 7:30
Labels:
  • Adecco Group
Studentenarbeid: niet langer 50 dagen, maar 475 uren

Goed nieuws voor werkende studenten: vanaf 1 januari 2017 gaat een nieuwe regeling in waardoor ze voortaan 475 uren studentenarbeid mogen doen in plaats van de vroegere 50 dagen. De nieuwe regels zijn soepeler en dat is interessant voor studenten die bijvoorbeeld in de horeca werken tijdens weekends en vakanties. We leggen je uit wat er precies verandert.

Studentenarbeid: 50 dagen worden 475 uren

Onlangs besliste de ministerraad op initiatief van de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Maggie De Block, om de termijn van 50 dagen waarin studenten nu mogen werken tegen verminderde sociale bijdragen, om te vormen tot een termijn van 475 uren. Het grote voordeel van deze uurregeling? Ze is veel flexibeler. Tot nu toe werd elke dag waarop een student arbeid verrichte, beschouwd als een van de 50 ‘voordelige’ dagen, ongeacht hoeveel uren arbeid de student op die dag presteerde. Als je als student dus maar vier uren op een dag had gewerkt, werd die dag toch van het quotum van 50 dagen afgetrokken. De uurregeling brengt hier verandering in. De student ‘verspeelt’ geen arbeidsdagen meer en de werkgever kan zijn studenten flexibeler inzetten. Vooral in de horeca en in de seizoensarbeid is deze flexibiliteit wenselijk.

Je uren bijhouden met de app

Ook de app Student@work zal aangepast worden aan de nieuwe regeling. Via de app kunnen studenten op hun smartphone hun werkurensaldo op eender welk moment checken. Handig!

Nog op zoek naar een studentenjob?

Wil jij graag een centje bijverdienen in het weekend of tijdens de schoolvakanties? Gelijk heb je. Werken als student levert je niet alleen centen, maar ook ervaring op. Die ervaring kun je dan weer voorleggen aan je toekomstige werkgever, wanneer je na je studies op zoek gaat naar je droombaan. Wedden dat jouw ervaring als keukenhulp, schoonmaker, kelner of kassabediende nog goed van pas zal komen in de toekomst? Ontdek welke studentenjobs Adecco in de aanbieding heeft.