De Adecco Brussels Ekiden stimuleert werknemers en werkgevers tot een gezonde sportieve worklife balans.

  • 29/06/2017
  • 12:00
Labels:
  • Adecco Group
Adecco Brussels Ekiden

Met het 3 jarige titelpartnership van de Brussels Ekiden ambieert Adecco veel meer dan een klassiek sponsorship. We creëren als eerste Workforce Management bedrijf in België een bewegingsplatform dat bedrijven en hun medewerkers, klanten & prospecten, uitzendkrachten en kandidaten aanzet tot een sportieve worklife balance. Op die manier speelt Adecco met zijn rol als brede Workforce Management partner hierop in. Een gezonde worklife balans zal er immers voor zorgen dat motivatie en ziekteverzuim, burn-out beter geanticipeerd worden.

Gedurende 5 dagen minstens 30 minuten matig tot intensief bewegen, dat is de beweegnorm volgens de WHO (World Health Organisation). 75% van de Belgische werknemers slaagt er vandaag niet in die norm te halen. Slechts een kwart komt tot 150 minuten bewegen per week. Dat becijferde IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, op basis van de medische gegevens van 250.000 werknemers. Daarom wil Adecco hier iets aan doen en zo veel mogelijk medewerkers, klanten en uitzendkrachten in beweging brengen met als stip aan de horizon, de Adecco Brussels Ekiden die op 14 oktober zal plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion.

Het Adecco Bewegingsplatform

Om iedereen mee op weg te helpen naar een gezonde levensstijl heeft Adecco samen met Energy Lab een bewegingsplatform opgezet. “Met het digitale trainingsplatform van Adecco zetten we ons actief sport-HR-beleid voort. Dit platform geeft ons de mogelijkheid naast eigen medewerkers, klanten & prospecten, uitzendkrachten & kandidaten ook onze partners aan te zetten om meer te bewegen en er een gezonde levensstijl op na te houden. Voor geïnteresseerden die nog nooit gesport hebben, is er een GRATIS aangepast trainingsschema van Energy Lab ter beschikking op adecco.energylab.net. Het project heeft ook een CSR dimensie want elke gesporte kilometer wordt omgezet in geld voor onze goede doelen van Win4Youth”, aldus Nico Reeskens, Country Manager van The Adecco Group België.

Energy@Adecco

‘Energy@Adecco’ is sinds kort de naam van het geïntegreerd welzijnsbeleid binnen Adecco.  Met dit multidisciplinair project leggen HR, Safety en Sport@Adecco hun expertise samen en krijgen ze de steun van het voltallige management om maatschappelijke uitdagingen zoals o.a. de werkdruk, de onzekere economische conjunctuur, de verhoogde pensioenleeftijd bespreekbaar te maken en samen te werken aan een haalbaar actieplan met concrete doelstellingen. In onze visie gaan we voor productiviteit op een duurzame manier. We zijn ervan overtuigd dat productiviteit gegarandeerd kan blijven op lange termijn als deze gebaseerd is op een goede balans tussen persoonlijke levenskwaliteit en effectiviteit op het werk. Sport en beweging is een belangrijke peiler in dit beleid want bewegen is gezond – ‘mens sana in corpore sano’: wie 30 minuten per dag beweegt voelt zich fitter en loopt minder risico op stress en welvaartsziekten.  Met ons Win4Youth project  voeren we reeds sinds jaren een actief sportbeleid. De Ekiden geeft ons de mogelijkheid om onze medewerkers verder aan te zetten om meer te bewegen en er een gezonde levensstijl op na te houden. Dat ook klanten betrokken worden getuigt hier ook Van Marcke.

Van Marcke, verkoper van badkamers en keukens en sinds jaren trouwe klant van Adecco, beweegt met ons mee

“Bij Van Marcke streven we naar een positieve cultuur waar mensen zich goed voelen en zich verder wensen te ontplooien. Het bewegingsplatform van Adecco sluit volledig aan bij de behoefte om onze medewerkers nog meer te laten bewegen en hen zo ook aan te sporen om op 14 oktober mee te lopen met de Adecco Brussels Ekiden, een unieke teambuilding activiteit waar we graag deel van uitmaken”, aldus Luc De Donder, Chief HR Officer van Van Marcke. De Ekiden editie van vorig jaar was de meest succesvolle ooit met 1690 deelnemende teams. Maar liefst 1300 daarvan waren bedrijventeams waardoor dit het grootste sportieve teambuilding event voor bedrijven is. Inschrijven voor de editie van dit jaar, op zaterdag 14 oktober, kan vanaf nu via www.adeccobrusselsekiden.be.