Managementwissel binnen directie The Adecco Group in België

  • 22/02/2017
  • 9:00
Labels:
  • Adecco Group
Managementwissel directie The Adecco Group België

The Adecco Group in België bouwt verder aan de toekomst van de organisatie. Met de aanstelling van de vier nieuwe managementleden Katrien Berghs, Peter Goyvaerts, Franky Peeters en Hans Similon, ziet het bedrijf zijn expertise over verschillende departementen heen aanzienlijk versterkt.

In januari trad Katrien Berghs in functie als HR & Legal Director van The Adecco Group, ter vervanging van Dirk Stienaers die aangesteld werd als VP Group Compensation & Benefits voor The Adecco Group. Katrien zal er verder bouwen aan het sterke imago van The Adecco Group als Great Place to Work®, een onderscheiding die de groep al vier jaar op rij te beurt viel. Als gediplomeerd juriste met specifieke expertise in arbeidsrecht, was Katrien aanvankelijk aan de slag in de advocatuur. Sinds 2006 is ze actief als HR-professional, bij achtereenvolgens Delhaize Group en advocatenkantoor Loyens & Loeff.   Peter Goyvaerts treedt in de loop van februari in dienst als Managing Director voor euro engineering, een divisie van The Adecco Group en globaal provider van gekwalificeerde ingenieursprofielen. Peter kan steunen op een ruime ervaring als recruitmentspecialist in de (petro)chemie, staal- en industriebouw, farma- en voedingsindustrie. Sinds 2015 was hij tevens actief als bestuurslid van Federgon, de federatie van HR-dienstverleners. Franky Peeters studeerde in 1999 af als handelsingenieur aan de Universiteit Hasselt, met een specialisatie in strategische informatietechnologie. Doorheen zijn carrière vergaarde Franky een uitgebreide expertise in data-analyse en IT, met een sterke focus op human resources. Via zijn bedrijf WeChapter bouwde hij mee aan Prato, gespecialiseerd in het automatiseren en faciliteren van HR-processen. Van 2012 tot 2015 was hij IT Director bij USG People. Bij The Adecco Group wordt Franky aangesteld als IT Director.   Met de aanstelling van Hans Similon als Digital Lead Northern Europe wil The Adecco Group inspelen op de digitale transformatie van het HR-landschap. In deze nieuw gecreëerde functie op regioniveau zal Hans bijdragen aan de positionering van The Adecco Group met betrekking tot de toenemende digitalisering op de arbeidsmarkt. Hans was tien jaar geleden al aan de slag voor The Adecco Group als Business Development Manager. Als een van de stichters van Mobile Vikings bewees hij ruimschoots zijn waarde op het vlak van community management, met een uitzonderlijke feeling voor innovatie en digitalisering.  
“Deze benoemingen kaderen in de verdere uitbouw van de groep en zijn merken in België”, aldus Nico Reeskens, Country Manager van The Adecco Group voor België. “We hebben de juiste profielen op de juiste plaats aangetrokken om onze reputatie van leidende speler op het gebied van HR-dienstverlening verder te versterken. Bovendien anticiperen we op de fundamentele veranderingen die digitalisering in de toekomst over zowat alle sectoren van de arbeidsmarkt heen zal teweegbrengen.”