Tips voor huishoudhulpen: strijken als een pro

  • 27/09/2017
  • 12:00
Labels:
  • Adecco Group
huishoudhulpen: strijken als een pro

Op zoek naar tips om nóg beter te leren strijken? Goed nieuws, want je bent aan het beste adres voor tips & tricks voor huishoudhulpen! In dit artikel sommen we enkele insidertips op om je strijkwerk te perfectioneren.

Strijken voor gevorderden: de tips

Weten wat je strijkt Sommige stoffen strijk je het best op een hoge temperatuur. Zo verdragen katoen en linnen temperaturen rond de 200 graden. Andere textielsoorten, zoals wol en synthetische stoffen, moet je op een lagere temperatuur strijken. Met een beetje ervaring leer je snel verschillende stofsoorten van elkaar te onderscheiden, maar als je toch twijfelt zijn er altijd nog de wasvoorschriften. De stippen in het strijkijzericoontje geven aan hoe warm de zoolplaat mag zijn: één stip betekent maximaal 110 graden, twee stippen 150 graden en drie stippen 200 graden. Wat met prints? Zet het strijkijzer nooit rechtstreeks op een T-shirt met een opdruk, want de print kan aan je ijzer blijven kleven. Onze tip? Leg een handdoek of zakdoek bovenop de print bij het strijken. Strijkijzer ontkalken voor een vlekkeloos strijk Waar warm water is, is na verloop van tijd kalk. Dat is niet anders voor een stoomstrijkijzer. De gaatjes raken dan verstopt, waardoor je ijzer bruine vlekken nalaat op de kleren. Je maakt de gaatjes makkelijk schoon met een doek gedrenkt in azijn. Kleding vouwen Je uitmuntende strijkwerk is snel tenietgedaan als je de kleding niet meteen opvouwt (of de overhemden niet meteen aan een kleerhanger hangt). Maak indruk op je werkgever en volg altijd dezelfde methode om T-shirts, bloezen en broeken op te vouwen. Met perfecte stapeltjes als eindresultaat.

Strijken met dienstencheques

Werken met dienstencheques biedt veel voordelen voor jou en je werkgever. Een daarvan is dat je van toegepaste beroepsopleidingen kunt genieten, zodat je een nóg betere strijker wordt! Meld je nu aan! Zoek je een huishoudhulp? Adecco helpt je op weg!