Werken met dienstencheques is beter werk voor jou en je werkgever

  • 15/06/2017
  • 8:00
Labels:
  • Adecco Group
dienstencheques

Voel je je geroepen om aan de slag te gaan als huishoudhulp of poetshulp, een knelpuntberoep waar bijzonder veel vraag naar is? Ga niet zomaar bij eender wie werken, want ‘in het zwart poetsen’ is allang taboe. De enige echte oplossing voor huishoudhulpen is werken met dienstencheques. Dat systeem biedt jou werkbaar werk tegen een redelijke verloning. Ook je werkgever profiteert ervan.

Werken met dienstencheques: hoe werkt het?

Het systeem van de dienstencheques is eenvoudig. Wie graag een poets- of huishoudhulp wil inschakelen, klopt aan bij een erkende onderneming die mensen tewerkstelt om te poetsen, buitenshuis te strijken, boodschappen te doen of personen met beperkte mobiliteit te vervoeren. De gebruiker betaalt de dienstenchequemedewerker met papieren of elektronische dienstencheques. De onderneming verzamelt vervolgens de dienstencheques en betaalt zijn werknemers uit. Om als huishoudhulp aan de slag te gaan in dit systeem, moet je je aanmelden bij de overheid of een erkende onderneming.

Beter voor jou

Dankzij de dienstencheques is er minder zwartwerk en zijn er meer huishoudhulpen aan de slag. De voordelen zijn dan ook niet min. Ten eerste krijg je een vast uurloon. Ten tweede geniet je een gewaarborgd loon bij ziekte of een arbeidsongeval. Je spaart ook voor je pensioen en ontvangt vakantiegeld. Bovenal biedt werken met dienstencheques werkzekerheid en wettelijke sociale bescherming. Je weet waar je aan toe bent en hoeft je nooit zorgen te maken. Da’s pas werkbaar werk!

Beter voor je werkgever

Ook voor wie een beroep wil doen op je diensten, zijn de dienstencheques praktisch en gunstig. Dankzij de overheidssubsidies kan je werkgever de dienstencheques voordelig aankopen. Bovendien heeft de regeling ervoor gezorgd dat de dienstverlening van schoonmaakbedrijven veel professioneler is geworden. Dienstenchequebedrijven organiseren opleidingen en gaan actief op zoek naar personeel met de juiste vaardigheden, en dat vertaalt zich uiteraard in topwerk.

Aan de slag als poetshulp?

Wil je graag snel werk vinden en zegt werken met dienstencheques je wel wat? Meld je aan bij Adecco Home Services en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.