Welke mogelijkheden biedt artificiële intelligentie voor duaal leren?

  • 16/10/2018
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
artificiële intelligentie

Hoewel we de toekomst natuurlijk niet kennen, weten we wél dat robotisering en artificiële intelligentie (AI) er een sleutelrol in zullen spelen. Nu al gebeurt het regelmatig dat robots of computers mensen vervangen. Geen reden tot paniek natuurlijk, want automatisering creëert nieuwe jobs én nieuwe kansen – niet alleen op de werkvloer, maar ook op educatief vlak. We laten ons licht schijnen op de mogelijkheden die AI biedt voor duaal leren.

Ondergedompeld in een persoonlijke leerervaring

Voor schoolgaande kinderen en studenten voelt een tablet als educatief hulpmiddel even vertrouwd (of misschien zelfs vertrouwder) aan dan een krijtbord, handboek of projector. En nu komen daar virtual reality en artificiële intelligentie bij. Leren wordt een totaalervaring waarin je volledig wordt ondergedompeld, waardoor je informatie beter en sneller verankert. Bovendien laat artificiële intelligentie ons toe om leertrajecten te personaliseren. Meer oefeningen maken, ergens dieper op ingaan of net sneller afwerken: het kan allemaal. Zelfs een persoonlijke begeleider die merkt wanneer je ergens tegenaan loopt of je verveelt, behoort met AI tot de mogelijkheden.

Continu én realistisch vooruitgang meten

Duaal leren doe je dankzij artificiële intelligentie waar je maar wil – in tegenstelling tot bedrijfsopleidingen waarvoor je op het werk aanwezig moet zijn. Bovendien maakt AI het mogelijk om kennis en vaardigheden ‘al doende’ te evalueren, in een realistische context. Dat levert uiteraard betrouwbaardere resultaten op.

Artificiële intelligentie leert zelf óók bij

AI-systemen helpen jou tot slot niet alleen levenslang leren; ze leren zélf ook levenslang bij. Zo verzamelen ze digitale profielen van iedereen die leert, onder meer op basis van de content die je als student bekijkt of waarmee je interageert. Het resultaat is een datamodel dat patronen detecteert en leerprofielen herkent, en vervolgens voorspelt hoe elk profiel nieuwe dingen het beste aanleert. Als dat niet handig is?