Geef een boost aan je talent en wordt een trainee bij Bleckmann

  • 30/06/2021
  • 16:13
Labels:
  • Adecco Group
Bleckmann trainee

Je bent helemaal klaar om je eerste stappen in de bedrijfswereld te zetten. Maar je weet nog niet precies welke job jou nu het best ligt? Een traineeship bij Bleckmann is dan misschien wel iets voor jou. Trainee sinds 3 maanden, Tessa Walraet, legt uit hoe het bedrijf investeert in jong talent.

Bedrijf in volle groei

“De voorbije jaren is Bleckmann sterk gegroeid. Niet verwonderlijk. In e-commerce tijden zijn onze innovatie en logistieke oplossingen erg in trek bij onze klanten. Wij zorgen er namelijk voor dat hun producten op tijd en in prima conditie aankomen bij hun klanten. Vandaag werken we vooral voor internationale mode- en lifestylemerken. Dat onze sector booming is, maakt ons werk des te spannender.”

Veel werkervaring

“Het traineeship programma duurt twee jaar. Tijdens die periode doe je heel wat werkervaring op het terrein op. Ideaal om het reilen en zeilen van onze logistieke operatie te leren kennen. Maar ook om voor jezelf een netwerk binnen het bedrijf te ontwikkelen. Is er een bepaald domein waarin je je wil verdiepen? Laat het de Traineeship Coordinator weten. In de mate van het mogelijke zal daar rekening mee gehouden worden. Je krijgt de kans je talenten te ontplooien. Maar ook om aan je aandachtspunten te werken. Je doet hier allerlei ervaringen op. Zo leer je jezelf beter kennen en kan je beter inschatten in welk domein je wil doorgroeien.”

Tomorrow’s leaders

“Je voorbereiden op een leidinggevende functie is een belangrijk onderdeel van Bleckmann’s traineeship programma. Vanaf de tweede maand dat je in dienst bent, word je dan ook teamleader. Een gouden gelegenheid om je leadership skills te ontwikkelen. Want het is al doende dat je het best leert hoe je een team op een professionele manier kan aansturen.”

Samen naar de toekomst schakelen

“De sfeer onder de trainees is top. Doet er zich een probleem binnen het team van je collega voor, dan staan we klaar om elkaar te helpen. Dat vinden wij niet meer dan normaal. We beseffen maar al te goed dat al onze verschillende taken met elkaar verweven zijn. En dat ons succes afhangt van onze collectieve prestatie als team. Of ik al weet welke job ik na dit traineeship precies wil? Vroeger zou ik aan een IT-functie gedacht hebben. Maar de traineeship leert me alvast dat er nog andere functies zijn die me nog meer interesseren.”

Profiel van een Bleckmann trainee

Bleckmann is een jong, dynamisch bedrijf dat op zoek is naar jong talent. Ben jij:

  • net afgestudeerd?
  • in bezit van een bachelor of master?
  • open-minded?
  • leergierig, energiek en enthousiast?
  • gedreven om de toekomst van een groeibedrijf mee uit te bouwen?