Job met tijdelijk contract? Dit zijn de aandachtspunten

Klaar voor een job met een tijdelijk contract? Ga meteen aan de slag of verdiep je nog wat verder in de materie. Speciaal voor jou zetten we hieronder alle informatie op een rijtje.

Artikels

Interimjobs voor het grijpen

Op zoek naar een job met een tijdelijk contract? Gelijk heb je. Het is de ideale opstap naar een bloeiende carrière. Of mik je liever op een vaste job, maar is een interimjob voorlopig het hoogst haalbare? Daarover hoef je je alleszins niet druk te maken. Een interimjob staat goed op je cv en biedt je een unieke kans om specifieke vaardigheden aan te scherpen.

Wie op zoek is naar een interimjob mag op beide oren slapen. Het aanbod aan tijdelijke jobs bloeit als nooit tevoren. Dat heeft alles te maken met de opflakkerende economie en de vele flexbiliteitsvoordelen die interimwerk biedt voor werkgevers én werknemers. Heb je nog niet veel werkervaring opgebouwd? Dan is een tijdelijke functie de ideale manier om snel je talenten bij te schaven en dat gat op je cv te vullen!

Vind jouw droombaan

Geen flauw afkooksel

Laat je niet van de wijs brengen. Een interimjob is géén flauw afkooksel van een vaste job. Integendeel, tijdelijk werk biedt heel wat voordelen die je niet terugvindt in een vaste betrekking:

  • Flexibiliteit: Bij een interimjob is de opzegtermijn doorgaans een stuk korter dan bij een vast contract. Bevalt de job je niet helemaal? Dan ben je ook sneller weg. Handig!
  • Variatie: Als interimkracht krijg je in korte tijd heel wat nieuwe impulsen. En nieuwe impulsen, dat betekent nieuwe inzichten!
  • Kansen: Een interimcontract is de beste manier om jezelf te bewijzen bij een nieuwe werkgever. Heb je jezelf honderd procent bewezen? Dan bestaat de kans dat je een vast contract onder de neus krijgt geschoven.
Lees alles over uitzendwerk

Waarop letten?

Een interimjob houdt rechten en plichten in, zowel voor jou als voor de werkgever. Zo betekent een tijdelijke job natuurlijk niet dat er aan je arbeidsvoorwaarden getornd mag worden. En ook jij moet je als tijdelijke werkkracht uiteraard schikken naar dezelfde regels als je collega’s in vaste loondienst. Logisch, toch?

Wil je graag weten hoe je de interimjob van je dromen bemachtigt?

Ontdek onze sollicitatietips

Verwante artikels

Een job met vast contract? Sign here!

Een job met een vast contract, is dat iets voor jou? Zeg je volmondig ‘ja’, bekijk dan snel alle vacatures. Wil je graag meer weten voor je solliciteert? Neem dan je tijd om hieronder alle relevante argumenten en carrièretips te lezen.

Lees meer
Neem een vliegende start met het Adecco Beginnerscontract

Pas afgestudeerd? Gefeliciteerd! Heb je al een toffe job gevonden? Des te beter! Maar ook als je nog geen werk gevonden hebt, hoef je je geen zorgen te maken om je toekomst. Er zijn tal van manieren om een eerste werkervaring op te doen en door te groeien. Echt waar. Een daarvan is het beginnerscontract van Adecco. En da’s niet alles, want het beginnerscontract is ook ideaal voor wie zijn loopbaan een nieuwe wending wil geven.

Lees meer