Een job met vast contract? Sign here!

Een job met een vast contract, is dat iets voor jou? Zeg je volmondig ‘ja’, bekijk dan snel alle vacatures. Wil je graag meer weten voor je solliciteert? Neem dan je tijd om hieronder alle relevante argumenten en carrièretips te lezen.

Artikels

Vaste job = keuze te over

Jobzekerheid betekent vandaag heel wat: je hoeft minder te piekeren over je financiële toekomst en je krijgt de kans om je talenten op een natuurlijk tempo te ontplooien. Een groot deel van het jobaanbod in ons land bestaat uit vaste jobs. De economie trekt weer aan, en dat merk je ook aan het toegenomen aantal vacatures voor vaste betrekkingen. Of je nu specifieke technische vaardigheden hebt of een talenknobbel: je komt sowieso aan je trekken. Aan jou natuurlijk om te bepalen welke job je het beste ligt!

Bekijk alle vacatures

Eerste job, vaste job?

Is een job met een vast contract sowieso een betere optie dan een interimjob? Niet per se. Het hangt vooral af van de fase in je carrière waarin je je bevindt. Sta je nog maar in het begin van je loopbaan? Dan is het beter om de jobmarkt eerst wat af te tasten door verschillende interimjobs uit te oefenen. Op die manier krijg je een betere kijk op wat je écht ligt, en wat niet. En dat kun je maar beter weten vóór je je engageert tot een vaste job.

Tip: ook later in je loopbaan kan tijdelijk werk je cv een boost geven!

Van stage naar vast contract

Maar hoe sleep je zo’n vast contract uit de brand? We hoeven je wellicht niet meer te vertellen dat je die niet zomaar in de schoot krijgt geworpen. Zeker als je nog maar weinig ervaring hebt. Maar ervaring kun je altijd opdoen, natuurlijk. Hoe? Door te beginnen met tijdelijke jobs of studentenwerk. En ook een stage is een bijzonder goede manier om ervaring op te doen bij je favoriete werkgever en zo door te groeien.

Waarop letten?

Een vaste job, dat betekent ook rechten en plichten. Zo moet je rekening houden met een opzeggingsperiode, terwijl de proefperiode dan weer werd afgeschaft. Dat laatste heeft alles te maken met het eenheidsstatuut, dat het statuut van arbeiders en bediende gelijkschakelt. Wil je graag weten hoe je vaste job van je dromen bemachtigt? Ontdek dan zeker ook onze sollicitatietips!

Verwante artikels

Neem een vliegende start met het Adecco Beginnerscontract

Pas afgestudeerd? Gefeliciteerd! Heb je al een toffe job gevonden? Des te beter! Maar ook als je nog geen werk gevonden hebt, hoef je je geen zorgen te maken om je toekomst. Er zijn tal van manieren om een eerste werkervaring op te doen en door te groeien. Echt waar. Een daarvan is het beginnerscontract van Adecco. En da’s niet alles, want het beginnerscontract is ook ideaal voor wie zijn loopbaan een nieuwe wending wil geven.

Lees meer
Job met tijdelijk contract? Dit zijn de aandachtspunten

Klaar voor een job met een tijdelijk contract? Ga meteen aan de slag of verdiep je nog wat verder in de materie. Speciaal voor jou zetten we hieronder alle informatie op een rijtje.

Lees meer