5 tips van om het uiterste uit je reistijd te halen

  • 24/06/2015
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
5 tips reistijd

Werk je als jonge starter voor een internationale werkgever? Dan is de kans groot dat je voor je job af en toe naar het buitenland moet . Het is dan uiteraard ook handig om te weten hoe je het maximum uit je reistijd kan halen. Met de juiste voorbereiding kan je echter heel wat tijd uitsparen. Zelfs tijdens je vlucht werken is perfect mogelijk. Deze 5 tips van Mobistar helpen je alvast een heel eind op weg.

1. Bereid je gsm voor op het buitenland

Controleer voor jouw vertrek naar het buitenland of roaming in je gsm is ingeschakeld. Ga na of alle Belgische nummers in jouw adresboek met de landcode +32 of 0032 beginnen, je in het buitenland probleemloos Belgische nummers kan opbellen. Voeg ook dit nummer toe waarmee je in het buitenland je voicemail kan beluisteren: +32 495 95 55 50.

2. Kies een roamingformule op maat van jouw gebruik

Ga bij je werkgever na of de roamingoptie bij je mobiel abonnement geactiveerd is. Dit kan best een roamingformule zijn die bij jouw gebruik past. Stel jezelf een par vragen. Wil je enkel surfen, enkel bellen en sms'en of alle drie? Is het voor occasioneel of intensief gebruik? Wil je in een land waar je vaak bent goedkoop communiceren, in alle Europese landen of in de hele wereld? Met de juiste roamingformule en een dienst die je waarschuwt over jouw verbruik hoef je je geen zorgen te maken over de kostprijs.

3. Mobiele Check-in

Heel wat luchtvaartmaatschappijen bieden tegenwoordig een app aan waarmee u mobiel kan inchecken. Je voegt enkel de code van je e-ticket of boeking in, wijzigt eventueel de jouw toegewezen plaats en ontvangt dan de instapkaart per mail of sms. Deze elektronische instapkaart bevat een streepjescode die bij het instappen op de luchthaven ingescand wordt, zodat u geen papieren instapkaart meer nodig hebt. Controleer wel op voorhand of de luchthaven elektronische instapkaarten ondersteunt; indien niet, druk de kaart dan af.

4. Werken tijdens de vlucht

Neem je laptop mee in je handbagage en gebruik de reistijd in het vliegtuig als werktijd. Heel wat taken zijn immers perfect in het vliegtuig uit te voeren: vergaderingen voorbereiden, rapporten of presentaties opstellen, mailen. Let op, internetgebruik tijdens de vlucht is niet inbegrepen in Mobistar’s roamingbundels. Je betaalt daarvoor aan de vliegmaatschappij. Biedt je vliegtuig geen draadloos internet aan, stel dan je mails tijdens de vlucht op en verzend ze eens je gearriveerd bent. Laad je laptop op voorhand volledig op, want niet overal in het vliegtuig zijn er stopcontacten voorzien.

5. Deel tips met je collega’s

Deel deze en andere tips om efficiënt te reizen met je collega’s. Zo help je elkaar en je werkgever om het maximum te halen uit je buitenlandse reis. Op de website van Mobistar vind je nog meer handige tips & tricks omtrent je professionele mobiliteit.