Alexander Maeyaert, CEO For One Month: “Unieke werkervaring”

  • 22/07/2015
  • 15:00
Labels:
  • Adecco Group
Alexander Maeyaert, CEO For One Month: “Unieke werkervaring”

In de prestigieuze rekruteringsactie ‘CEO For One Month’ krijgen jongeren de kans om één maand lang CEO te zijn van Adecco België. 275 young potentials stelden zich kandidaat, van wie 6 het tot de finale schopten. Kwam als beste uit de bus: Alexander Maeyaert, 23 en student Retail Management aan de Hogeschool Gent. “Als student heb je maar een vaag beeld van wat een CEO precies doet. Nu krijg ik de kans om me honderd procent in de functie te verdiepen. En die ga ik met beide handen grijpen!”

Bootcamp voor CEO’s in spe

  ‘CEO for one month’ is een onderdeel van het programma Adecco Way to Work. Wereldwijd registreerden zich ruim 13.000 jongeren. In België namen de 6 finalisten het tegen elkaar op tijdens een bootcamp op de hoofdzetel van Adecco. Ze legden interviews af voor een jury van zowel HR-specialisten als managementleden, kregen praktische cases voorgeschoteld en legden proeven af.   Alexander kwam daar als meest bekwame kandidaat uit de bus. “Volgens mij is dit onder meer te danken aan de relevantie van mijn presentatie en aan mijn focus op teamspirit. Dit project van Adecco beschouw ik als de perfecte studentenjob. Het is een unieke once-in-a-lifetime-experience en een mooie aanvulling op de stages in mijn opleiding.”   Alexander is van midden juli tot midden augustus CEO bij Adecco België. Daarnaast wordt hij opgenomen in de selectie van de ‘Global CEO for One Month’. De winnaar daarvan wordt voor één maand CEO van de Adecco Group wereldwijd.  

Concrete inzichten

  Alexander: “Ik denk dat ik leerrijke inzichten zal verwerven in de structuur van een bedrijf. Het lijkt me boeiend om te ontdekken hoe een CEO concreet te werk gaat en te grasduinen in alle facetten van de functie: hoe stuurt een CEO zijn directiecomité? Hoe verloopt het contact met de raad van bestuur? Voor een student is het begrip CEO eerder vaag. Daar komt nu verandering in.”   En wat zijn de persoonlijke ambities? “Mijn droom is om ooit een leidinggevende functie te vervullen, omdat ik heel graag mensen aanstuur. Ik neem graag het voortouw en voel me goed als leider in een team. Vooral het ‘people’-aspect trekt me sterk aan.”  

Empathie als prioriteit

  Als het aankomt op de eigenschappen en competenties van een CEO, denkt Alexander in de eerste plaats aan empathie. “Een CEO moet goed kunnen luisteren en op een verstandige manier omgaan met zijn personeel en klanten. Hij moet snel en autonoom beslissingen durven nemen en te allen tijde zichzelf blijven.”   Larry Page, de topman van Google, ziet hij als een voorbeeld. “Vooral omdat hij continu blijft innoveren en zijn personeel alle ontwikkelingskansen geeft. Page laat niet alleen zijn bedrijf groeien, maar ook zijn personeel. Adecco trekt me sterk aan omdat het net als Google een prioriteit maakt van het welzijn van werknemers. Ik werk graag voor een bedrijf waar het personeel elke ochtend met volle goesting komt werken.”