Commerciële functies: iets voor jou?

  • 20/01/2015
  • 8:30
Labels:
  • Adecco Group
Commerciële functies

Je komt recht van de schoolbanken, staat te popelen in de startblokken … maar welke richting moet je uit? Misschien ben jij wel één van die broodnodige types die een neus heeft voor anderen. Wat iemand nodig heeft; wat er écht speelt in iemands onverwachte reactie; hoe je iemand precies datgene geeft wat hij of zij nodig heeft – zelfs als er niets over gezegd is. Kortom: jij bent een commercieel talent.

De vele gezichten van commerciële functies

Eén ding staat vast: klantencontact maakt jou gelukkig. Dan gaan er deuren voor je open – met achter elke deur een andere commerciële functie. En zeker één ervan is jou op het lijf geschreven.  
  • Ben je sterk aan de telefoon, en los je graag andermans problemen op? Dan ben jij de geknipte medewerker voor een klantendienst.
  • Misschien sta je face-to-face juist sterker in je schoenen. Als loketbediende ben jij het gezicht van je bedrijf. Dat maakt van jou een belangrijke schakel in de dienstverlening.
  • Zie je eerder het belang van een sterk product? Dan schuilt in jou misschien wel een productmanager. Jouw rol is dan het beheren en verbeteren van een product dat je met gepaste trots de wereld instuurt.

De paden op, de lanen in

Krijg je de kriebels van zittend werk? Nergens voor nodig. Je hoeft je dagen niet in een kantoor te slijten als dat niets voor jou is. Heel wat commerciële functies zitten anders in elkaar.  
  • Als winkelbediende ben jij degene die klanten in de winkel een aangenaam gevoel geeft. Je geeft advies en helpt hen bij vragen. De producten die je verkoopt, ken jij natuurlijk als je broekzak.
  • Een vertegenwoordiger is vaak de hele dag op de baan. Je doorkruist het hele land om met potentiële klanten te gaan praten en hen te vertellen wat jouw bedrijf voor hen kan doen.

Haal het beste uit jezelf

Commerciële functies zijn de perfecte introductie tot het werkende leven. Je leert op korte tijd veel bij: over het bedrijf waar je werkt, over de omgang met klanten, en … over jezelf. Vind je meteen de job van je leven? Ideaal – proficiat! In het andere geval geven heel wat commerciële functies je de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en te groeien. En je volle potentieel leren benutten, daar kunnen we alleen maar voorstander van zijn!