Pas afgestudeerd? Vind je eerste job met Way to Work!

  • 13/02/2015
  • 10:30
Labels:
  • Adecco Group
Way to Work

Eindelijk heb je dat gegeerde document in handen: je welverdiende diploma. En nu? Op zoek gaan naar je eerste job lijkt misschien een onoverkomelijke uitdaging. Waar moet je beginnen? Wie zit op jou te wachten, en hoe maak je dat duidelijk in je sollicitatie? Laat dat angstzweet maar achterwege! Way to Work baant de weg voor jou.

Hoezo, geen ervaring?

Je hoort vaak dat het zonder ervaring moeilijk is om werk te vinden – maar hoe doe je ervaring op als je al ervaring moet hébben om ergens te beginnen? Je bent niet de enige die in de knoop ligt met die tegenstrijdigheid. Maar waarschijnlijk heb jij wel degelijk ervaring:
  • als vrijwilliger
  • dankzij een studentenjob
  • via een stage tijdens je studies
Zet die activiteiten in de verf op je cv en in je motivatiebrief. Want je toont ermee dat je weet wat werken is, dat je prima functioneert in een team en dat je het niet in Keulen hoort donderen bij deadlines.

Tips & tricks

Meer van dat soort tips & tricks? Op naar het Career center, Adecco’s online platform om jou aan je eerste job te helpen! De Way to Work-pagina is een eindeloze bron van inspiratie, tips en praktische hulp. Je leert er hoe je een goede sollicitatiebrief opstelt, wat er op je cv moet staan en wat je beter wel of niet zegt tijdens een sollicitatiegesprek. Een beter voorbereide sollicitant dan jij? Die bestaat niet.

Pas afgestudeerd - eerste jobDuwtje in de rug

Nog een extra zetje nodig om aan die eerste werkervaring te komen? Stap eens binnen bij jouw plaatselijke interimkantoor. Interimjobs bieden je een grote flexibiliteit: je komt in contact met verschillende bedrijven en weet na afloop dus beter wat je wil. Trouwens, heel wat tijdelijke functies resulteren uiteindelijk in een vaste job. Voor je het weet, ben je vertrokken.