Werkervaring opdoen? Word CEO voor 1 maand

  • 9/03/2015
  • 16:30
Labels:
  • Adecco Group
Werkervaring opdoen? Word CEO voor 1 maand

In het kader van het Adecco Way to Work-programma biedt Adecco Group jonge mensen in 30 verschillende landen de kans om 'CEO voor 1 maand' te worden. De geselecteerden krijgen een unieke kans om de professionele ervaring van hun leven te beleven en hun toekomstige carrièrevooruitzichten een serieus duwtje in de rug te geven.

Onder het mentorschap van Patrick De Maeseneire, CEO van Adecco Group, zal de uiteindelijke ‘CEO voor één maand' ook de kans krijgen te ontdekken wat het is om een onderneming te runnen die kan bogen op 32.000 werknemers en 19,5 miljard euro omzet in 2013, en tegelijkertijd een aantrekkelijk loon verdienen.

Selectieprocedure

Jongeren van over de hele wereld kunnen zich kandidaat stellen via de ‘Adecco CEO for 1 Month’ App en dit tot en met 30 april 2015. In een eerste fase worden ‘CEO's’ uit 30 landen geselecteerd. Tijdens de zomer lopen ze gedurende één maand stage aan de zijde van lokale Adecco Country Managers. De 10 meest succesvolle kandidaten stoten door naar de finaleronde tijdens het ‘CEO voor één maand’ Boot Camp, waarna één persoon geselecteerd zal worden. De winnende kandidaat zal in september aangekondigd worden en aan de slag gaan als CEO. Ook in België wordt een CEO voor één maand geselecteerd. Hij of zij gaat aan de slag naast Nico Reeskens, Country Manager Adecco Belgium.

Werkervaring als wapen tegen jongerenwerkloosheid

Jongerenwerkloosheid is nog steeds een van de grootste uitdagingen. Wereldwijd zitten ongeveer 75 miljoen jongeren zonder werk. Met het ‘CEO voor één maand’ programma onderneemt Adecco actie om jongeren te helpen om hun inzetbaarheid te verbeteren. Leren in de praktijk en opleiding tijdens het werk zijn de meest relevante factoren om talent te koesteren en te ontplooien. Maar door tekortkomingen in het onderwijssysteem of een gebrek aan kansen missen al te veel jongeren de cruciale ervaring die ondernemingen nodig hebben. We willen voorkomen dat een hele generatie haar dromen verliest, want dit programma bewijst inderdaad dat dromen waar kunnen worden. Slechts één deelnemer wordt de ‘CEO voor één maand’ van Adecco Group, maar alle 30 ’CEO's’ zullen de ervaring van hun leven beleven.