Camille Clément, de nieuwe CEO for One Month van Adecco Group: jong, enthousiast en vol dromen

  • 11/10/2016
  • 5:30
Labels:
  • Adecco Group
Camille Clément CEO for One Month

De 22-jarige Camille Clément is de nieuwe CEO for One Month van Adecco Group. Deze jonge studente (ze gaat voor een Master of Science in Management aan de business school Emlyon) brandt van ambitie en heeft een passie voor cultuur. Vandaag vertelt ze ons alles over haar ervaring als tijdelijke CEO van Adecco, haar interesses en drijfveren. En uiteraard ook over haar dromen.

Wat dreef Camille om deel te nemen aan de wedstrijd?

In maart van dit jaar trok een gesponsorde Facebookpost Camilles aandacht. Eerst wilde ze er niet op klikken – ‘de zoveelste marketingstunt’ en ‘wéér een wedstrijd die gegarandeerd door een ander gewonnen wordt’: die gedachten flitsten meteen door haar hoofd. Tot ze de getuigenissen van voormalige laureaten begon te lezen, en ze snel van mening veranderde. Camille zag in dat de CEO for One Month-wedstrijd een unieke kans bood om in een vertrouwelijke en eerlijke sfeer te proeven van het dagelijkse leven van een CEO. Bovendien waren de verwachte competenties op haar lijf geschreven. Meer had Camille niet nodig om de sprong te wagen!

Interessante ontmoeting met … de concurrenten

Camille heeft niets dan lof voor haar concurrenten, die ze ontmoette tijdens de bootcamp: “Ik heb er veel geleerd. Ervaringen en meningen uitwisselen met de finalisten, stuk voor stuk ambitieuze en positieve jongeren die uit alle hoeken van de wereld kwamen, vond ik enorm verrijkend. In mijn ogen waren we allemaal winnaars omdat we al zover waren geraakt. Iedereen had een andere achtergrond: enorm inspirerend vond ik dat.” Kortom, een unieke en uiterst verrijkende ervaring, zo besluit de jonge Adecco-CEO haar betoog.

CEO for One Month: een lesje in zelfkennis

Op haar eigen, bescheiden manier vertelt Camille over haar passie voor kunst, cultuur en communicatie. Passies waarmee ze de jury wist te overtuigen van haar enthousiasme. Wat haar nog meer onderscheidde van haar concurrenten? Haar creativiteit in de zoektocht naar oplossingen en haar vermogen om snel een goede strategie voor te stellen. Dat ze niet aarzelde om een positie in te nemen en voor haar mening uit te komen, gaf de doorslag. Door deze ervaring leerde Camille zichzelf ook beter kennen. “Je krijgt in het leven niet zo vaak de kans om je eigen fysieke en mentale competenties op de proef te stellen. Je wordt in het nauw gedreven en je bevindt je plots tegenover mensen die de tijd nemen om jou te evalueren en waardevolle feedback te geven. Het hele rekruteringsproces biedt je de kans om vooruitgang te boeken en beter te worden.” Camille ontdekte in zichzelf een verborgen bron van energie en het vermogen om weerstand te bieden aan stress en zich, ondanks vermoeidheid, toch te concentreren.

De sleutelkwaliteiten van een goeie CEO

Voor Camille was dit haar eerste ervaring in een groot bedrijf of multinational. Zoals zo velen had ze een nogal stereotiep beeld van de zakenwereld. Ze vreesde voor kil en afstandelijk management en een situatie waar medewerkers worden gezien als nummers. Gelukkig ontdekte ze al snel dat het er bij Adecco helemaal niet zo aan toeging. De medewerkers kunnen de internationale CEO, Alain Dehaze, gewoon aanspreken. En Alain, die interesseert zich oprecht in hun gezondheid, hun gezinnen, … Iedereen spreekt elkaar gewoon aan met ‘jou’ en ‘jij’. De medewerkers zien elkaar niet louter als collega’s, maar ook als vrienden. Wat Camille verbaasde over het CEO-zijn, is hoeveel uithoudingsvermogen je nodig hebt. “Je bent de hele dag in beweging: op het vliegtuig, in de trein, …” De dagen van een CEO zijn lang en er zijn zowel belangrijke vergaderingen ’s ochtends vroeg als ’s avonds laat. “Je concentratie mag op geen enkel moment verslappen. Je staat altijd in het midden van de aandacht en wordt aldoor om je mening gevraagd.” Camille voegt eraan toe dat je als CEO gepassioneerd moet zijn en een duidelijke toekomstvisie moet hebben voor het bedrijf en z’n medewerkers.

Springplank naar een boeiende carrière

Camilles hoop voor de toekomst? Een eigen bedrijfje oprichten blijft een mogelijkheid, maar ze ziet ook kansen om haar ondernemersgeest te ontwikkelen in de schoot van een bedrijf zoals Adecco. Ze droomt ervan innovatieprojecten van a tot z te begeleiden en een vertrouwensrelatie op te bouwen met de medewerkers van die projecten. “Iedereen kan het,” vertelt Camille. “Grijp de kans om je te verrijken, om jezelf op de proef te stellen en om te leren hoe je mooie projecten creëert voor de mensen in je omgeving.” Camille Cléments inspirerende voorbeeld belooft alvast een zonnige toekomst voor de zakenwereld. Wij wensen haar een pracht van een loopbaan toe!