CEO for One Month: sta een maand lang aan het roer van Adecco

  • 23/03/2016
  • 14:30
Labels:
  • Adecco Group
CEO for One Month maand lang aan het roer van Adecco

Wil jij een onbetaalbare werkervaring opdoen? Schrijf je dan in voor CEO for One Month, een internationale rekruteringsactie die jongeren de kans geeft om een maand lang aan het roer te staan van de Adecco-afdeling van hun land.De meest geschikte kandidaat schopt het zelfs tot ‘global CEO’ van de Adecco Group, een onevenaarbare ervaring.

CEO voor een maand

‘CEO for One Month’ maakt deel uit van het internationale programma Adecco Way to Work. Met Way to Work probeert de Adecco Group jonge mensen van het bedrijfsleven te laten proeven en aan een boeiende en passende job te helpen. CEO for One Month past perfect in dat plaatje. Vorig jaar schreven zich wereldwijd meer dan 18.000 jongeren in. In België namen de zes finalisten het tegen elkaar op tijdens een bootcamp in de hoofdzetel van Adecco. Ze legden interviews af voor een jury van zowel HR-specialisten als managementleden, kregen concrete cases voorgeschoteld en legden proeven af. Alexander Maeyaert, een 23-jarige student retail management aan de Hogeschool Gent, werd in 2015 geselecteerd als de meest bekwame kandidaat. Een maand lang was Alexander gelegenheids-CEO van Adecco België. Een once-in-a-lifetime-ervaring die hem veel heeft bijgeleerd. “Ik heb ontdekt dat de job van CEO bulkt van de uitdagingen. Er komt veel meer bij kijken dan ik aanvankelijk gedacht had.”

Neem ook deel aan CEO for One Month 2016

Ben jij ook toe aan een échte uitdaging en een fantastische aanvulling op je cv? Schrijf je dan ook in voor CEO for One Month en maak kans om een maand lang aan de zijde van Nico Reeskens mee te draaien als CEO van Adecco België. Natuurlijk ontvang je als CEO tal van voordelen. Naast de fantastische ervaring krijg je dankzij LeasePlan een Audi A1 mét tankkaart en verzekering aangeboden voor de periode van je CEO for One Month experience.

Global CEO van de Adecco Group

De beste kandidaat in België maakt bovendien kans om global CEO te worden van de Adecco Group. De vijftig nationale CEO’s worden in augustus uitgenodigd voor een assessment. Tien finalisten – ‘the cream of the crop’ van deze generatie – gaan vervolgens op bootcamp om hun CEO-vaardigheden helemaal op scherp te zetten. Ayumi Kunori uit Kyoto maakte het vorig jaar allemaal mee. Ze schopte het niet alleen tot CEO for One Month van Adecco Japan, maar werd na de bootcamp in Madrid ook global CEO en stond een maand lang aan het roer van Adecco. Op de hoofdzetel in Zürich kreeg ze directe begeleiding van Alain Dehaze en gaf ze leiding aan 32.000 medewerkers in zestig landen. Haar advies? Gewoon deelnemen. Ayumi vertelt dat ze zelf helemaal niet verwacht had het zo ver te schoppen. “Zelfs als je niet wordt geselecteerd, is dit een ongelofelijk kostbare ervaring. Alles wat je leert, bereidt je beter voor op de volgende opportuniteit en op je verdere toekomst.”