Hoe herken je de beste werkgevers?

  • 31/03/2016
  • 10:00
Labels:
  • Adecco Group
herken beste werkgevers

Tijdens de zoektocht naar je eerste of je volgende werkervaring, laat je je wellicht vooral leiden door de functieomschrijvingen van vacatures. Je wilt nu eenmaal een job waarvoor je al jouw competenties uit de kast kunt halen en die naadloos aansluit bij je opleiding, ervaring en persoonlijkheid.Maar niet alleen de invulling van de functie bepaalt hoe graag je je job doet, ook de werkgever doet ertoe. Ontdek hier waaraan je aantrekkelijke werkgevers herkent.

Veel meer dan een aantrekkelijk loon

Vroeger hoorde je weleens dat je toch zeker voor bedrijf X of Y moest werken, omdat je daar op een heel mooie verloning kon rekenen. Natuurlijk geeft een goeie werkgever alle medewerkers een correct en eerlijk loon, maar er komt nog veel meer bij kijken. Het loon, het arbeidscontract, de vakantiedagen, de extralegale voordelen, … zijn belangrijk voor werknemers, maar maken van een bepaalde organisatie nog geen topwerkgever.

Een kwestie van wederzijds vertrouwen

Een topwerkgever – een van de zogenaamde Great Places to Work – herken je aan de dagelijkse relaties van medewerkers met elkaar en met het bedrijf. Daarin staat vertrouwen centraal. Medewerkers hebben vertrouwen in elkaar en in het management, en datzelfde management heeft vertrouwen in het personeel. Er wordt samengewerkt als een team, waardoor de onderneming haar doelen waarmaakt. De medewerkers zijn trots op wat ze individueel en collectief doen en beleven plezier op de werkvloer. Het is niet toevallig dat aantrekkelijke werkgevers sterk inzetten op sociale verantwoordelijkheid en gezamenlijke acties voor het goede doel organiseren. Wanneer je hieraan deelneemt als werknemer, maak je een verschil in de wereld én bouw je aan de groepsgeest in het bedrijf. Bovendien zijn zulke acties een prima manier voor een onderneming om haar menselijke gelaat – onmisbaar om een aantrekkelijke werkgever te worden – aan de buitenwereld te laten zien.

Adecco: Great Place to Work 2016

Voor het vierde jaar op rij is Adecco een van de Best Workplaces van België. Volgens de organisator van deze beoordeling zet Adecco honderd procent in op vlotte en menselijke communicatie, zowel intern als extern, en biedt Adecco de medewerkers veel kansen om bij te leren en door te groeien. Populaire acties als Win4Youth dragen onvermijdelijk bij aan het positieve imago van de onderneming. Ben jij ook geïnteresseerd in een job bij Adecco? Bekijk hier alle vacatures bij Adecco Group België of solliciteer spontaan!