Jobs in het buitenland geven je cv een boost

  • 7/08/2016
  • 15:00
Labels:
  • Adecco Group
Jobs in het buitenland cv boost

Ben je gepassioneerd door je werk? Wil je je hele loopbaan lang blijven bijleren? En ben je op zoek naar een stevige uitdaging? Dan wil je ongetwijfeld wel eens in het buitenland werken! Internationale werkervaring is ideaal om je cv dat tikkeltje meer te geven, zodat je bij elke sollicitatie opvalt.

Jobs in het buitenland: dit zijn de opties

Belgische opleidingen staan hoog aangeschreven in het buitenland. Veel buitenlandse en internationale ondernemingen staan te springen om internationaal talent aan te werven, zeker wanneer ze gestudeerd hebben aan een van onze topuniversiteiten. Ben jij zo iemand? Iemand met de open houding van een wereldburger? Overweeg dan zeker om een job in het buitenland te zoeken. Dat kan op verschillende manieren:

Buitenlandse stage

Aan de hogeschool of universiteit krijg je de kans om je perspectieven te verbreden en kennis te maken met de onderwijs- of ondernemingscultuur van andere landen. Laat deze kans niet schieten, maar dompel je tijdens je Erasmusverblijf of buitenlandse stage helemaal onder in deze nieuwe omgeving.

Werken voor een internationaal georiënteerd bedrijf

Flexibiliteit is de eerste vereiste als je expat wil worden. Laat je honkvaste houding varen en omarm het internationale experiment! Multinationals zijn altijd op zoek naar getalenteerde werkkrachten die bereid zijn om voor enkele weken, maanden of jaren naar het buitenland te trekken. Solliciteer bewust bij zulke bedrijven en geef van in het begin aan dat je openstaat (staat te springen!) voor internationale ervaringen.

‘All-in gaan’

Ten slotte kun je zelf op zoek gaan naar vacatures in het buitenland, de nodige contacten leggen, een visum en verblijfplaats regelen, … Een aanpak die getuigt van durf, veerkracht en flexibiliteit.

Wat is de waarde van internationale werkervaring op je cv?

Jobs in het buitenland bieden een aanzienlijke meerwaarde op je cv:
  • Wie een job in het buitenland heeft uitgeoefend, is uit zijn comfortzone En dat ziet je toekomstige werkgever graag, want het toont aan dat je niet bang bent om een uitdaging aan te gaan.
  • Je bent flexibel, mobiel en zelfstandig.
  • Iemand met professionele ervaring in het buitenland geeft blijk van een open mindset. Je weet dat de Belgische manier van zakendoen zeker niet de enige is. Je kunt ook beter omgaan met cultuur- en taalverschillen.

Jouw verhaal

Staat ook op jouw cv een buitenlandse werkervaring te blinken? Deel je verhaal met ons! #talentmobility