Met de fiets naar het werk: 4 topvoordelen

  • 21/10/2016
  • 10:00
Labels:
  • Adecco Group
fiets naar het werk: 4 topvoordelen

Sta je weleens in de file op weg naar het werk? We begrijpen je frustratie: kostbare tijd verliezen onderweg is nooit fijn. Maar wat als we je vertelden dat de tijd die je besteedt aan woon-werkverkeer, niet noodzakelijk verloren tijd is? Dat de dagelijkse pendel een fantastische kans biedt om je geest en lichaam een boost te geven? Wie met de fiets naar het werk gaat, profiteert daar namelijk van, op méér manieren dan je dacht.

Duurzaam en efficiënt vervoer

Naar het werk fietsen is goed voor het milieu. Je verbruikt geen fossiele brandstoffen en stoot CO2 noch fijnstof uit. Bovendien passen er maar liefst twintig fietsen op één autoparkeerplaats, waardoor er meer plek overblijft voor groen. Maar wist je ook dat fietsen ultra-efficiënt is? Met de fiets ben je drie keer sneller dan te voet, terwijl je evenveel energie verbruikt.

Fit en gezond

Gezondheid is zonder twijfel de belangrijkste reden waarom veel van je collega’s zo gepassioneerd op hun tweewieler springen. En gelijk hebben ze. De gezondheidsvoordelen van regelmatig fietsen zijn talrijk:
  • directe stimulering van de vetverbranding
  • minder kans op overgewicht en diabetes type 2
  • positief effect op de flexibiliteit van de bloedvaten
  • minder last van hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten
  • grotere hersenplasticiteit, wat goed is voor het geheugen, planvermogen en gemoed
  • betere weerstand

Met de fiets naar je werk gaan maakt je gelukkiger

Om gelukkig te zijn op je werk, moet je er met de fiets heen gaan. Dat blijkt uit een Frans onderzoek. Werknemers die zich met de fiets naar het werk begeven, zijn gelukkiger dan hun collega’s die met de auto, het openbaar vervoer of te voet komen. Uit ander onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig sporten, beter met stress om kunnen. Fit, gezond, gelukkig en stressbestendig zijn – dat moet wel een effect hebben op je werkprestaties!

Fietsvergoeding

Ten slotte geniet je als fietspendelaar in veel gevallen een fietsvergoeding. De fietsvergoeding is – zoals de meeste vormen van de woon-werkvergoeding – een gunst, maar almaar meer werkgevers bieden ze aan om hun personeel te stimuleren met de fiets te komen. Tot 0,22 euro per kilometer (aanslagjaar 2015) is de vergoeding vrijgesteld van inkomstenbelasting.