Word jij Adecco’s volgende CEO for One Month? 5 tips

  • 10/10/2016
  • 19:30
Labels:
  • Adecco Group
CEO for One Month? 5 tips

Met CEO for One Month biedt Adecco Group jongeren de kans om een maand lang CEO van Adecco te zijn. Wil jij je graag kandidaat stellen voor de editie 2017? Camille Clément, ‘CEO for One Month’ 2016, onthult in dit artikel haar winnende formule. Word CEO for One Month

‘CEO for One Month’: een project van Adecco

Dankzij ‘CEO for One Month’ kun je een unieke ervaring beleven als CEO van Adecco, een multinationale onderneming. Onder leiding en direct toezicht van Alain Dehaze, CEO van Adecco Group, maak je kennis met teams uit verschillende landen, woon je meetings bij (over Adecco’s strategie en doelstellingen, en de resultaten die Adecco boekt op wereldniveau) en ontmoet je tal van klanten. Je leert ook het bedrijf zelf, dat veel vertrouwen in haar medewerkers heeft, tot in de puntjes kennen. Camille Clément licht toe: "Bij Adecco is transparantie ontzettend belangrijk. Louter toekijken vanaf de zijlijn is voor de ‘CEO for One Month’ zeker niet aan de orde: er wordt van je verwacht dat je je mening toelicht voor het directiecomité, CEO’s uit de hele wereld, … Bovendien stuur je als ‘CEO for One Month’ 32.000 medewerkers aan in 60 landen."

CEO voor een maand worden in 4 stappen

Om deel te nemen aan ‘CEO for one Month’ moet je je eerst online registreren. Vervolgens neem je deel aan een test die polst hoe je reageert op verschillende situaties. Als je hoog genoeg scoort, word je uitgenodigd voor de volgende ronde. Daarin neem je deel aan een interview, leg je een schriftelijke en een mondeling proef af, en wordt ook je logisch denkvermogen getest. Ben je geslaagd, dan mag je je naar een assessment center begeven. Daar word je in een individuele en een collectieve situatie geplaatst. Zo moet je een evenement voor Win4Youth organiseren: de perfecte gelegenheid om te laten zien wat je in je mars hebt. Als laatste test moest Camille voor een jury presenteren hoe het was om Christophe Catoir, CEO van Adecco Group France, te ontmoeten.

Global CEO for One Month

Uit meer dan 50.000 kandidaten selecteerden 49 verschillende landen elk hun CEO voor een maand. In Frankrijk was Camille Clement de gelukkige winnaar, in België kwam de eer toe aan Klåss Clerkx. Om de nieuwe ‘Global CEO for One Month’ te worden, moesten de kandidaten een innovatieproject op poten zetten en een inschrijvingsformulier indienen. Dit jaar mochten de tien finalisten deelnemen aan een bootcamp in Amsterdam en Tokio. In Amsterdam kregen ze interviews en rollenspellen op hun bord en moesten ze hun innovatieproject presenteren. In het vliegtuig onderweg naar Tokio kreeg Camille minder dan 14 uur de tijd (en slechts een halfuurtje wifi) om een business-strategie te ontwerpen voor een roboticabedrijf. Die strategie moest ze in Tokio ten slotte presenteren voor een jury.

Gouden tips van de nieuwste CEO for One Month

Tip 1 “Mijn moeder zegt altijd: ‘Jij bent de jury niet. Het heeft geen zin om te anticiperen op wat ze van je verwachten en jezelf te beoordelen nog voor de jury dat heeft gedaan.’”, vertelt Camille.  Ze voegt eraan toe: “Blijf trouw aan jezelf en je passies." De jonge CEO is ervan overtuigd dat eerlijk het langst duurt en dat vaste waarden richtsnoeren zijn voor een goed beleid. Tip 2 Aarzel niet om onbewandelde paden te betreden. Camille gelooft dat het haar mentaliteit is die haar in de voorlaatste ronde deed doorstoten naar de laatste: "Ik dacht: ‘Als ik zo ver ben gekomen, dan ben ik hier om te winnen. Ik ga voor die eerste plaats!’” Durven, dromen en plannen is volgens haar de boodschap. "Dit is mijn plek, en ik verdien die prijs." Uiteindelijk komt het er allemaal op aan om positief in het leven te staan. "Het is als een berg beklimmen. We willen ontzettend graag de top bereiken, maar om er te geraken moeten we alles geven én aanvaarden dat we af en toe moeten pauzeren – zonder ooit zeker te weten wat de toekomst in petto heeft.” Tip 3 "Doe zoveel mogelijk verschillende ervaringen op: maak vrienden, onderhoud de relatie met familie, neem deel aan verenigingen, maak reizen, doe aan sport, ... Wees nooit bang om te laten zien wie je bent. Alleen zo kom je mensen tegen die je volledig naar waarde schatten.” Tip 4 "De beste manier om met stress om te gaan? Stilstaan bij wat je al bereikt hebt, en beseffen dat je hoe dan ook weer een ervaring rijker bent. Al helpt het zeker om familie en vrienden te hebben die je steunen. Voor interviews pas ik ook een trucje toe: enkele minuten lachen voor het gesprek plaatsvindt. Dan voel ik mij vrolijk, haal ik rustig adem en is mijn ingesteldheid positief.” Tip 5 Tot slot gelooft Camille dat je kansen om iets leuks te doen voor anderen altijd moet grijpen. Zo vond ze het belangrijk om haar ervaring als “CEO for One Month’ samen met de medewerkers van Adecco te beleven. "In het begin voelde ik me hier helemaal niet legitiem. Ik vertegenwoordigde al die medewerkers die er al zoveel jaren waren. Daarom wilde ik hen betrekken bij mijn avontuur door ze een stem te geven. Zo kwam ik op het idee voor ‘Humans of Adecco’, een project dat het niet-professionele profiel van elke werknemer van Adecco in kaart brengt.” Ook CEO voor een maand worden? Altijd eerlijk zijn en jezelf blijven is de boodschap. En vergeet niet dat jij de jury niet bent, aldus Camille Clément. Heeft Camille je geïnspireerd? Haast je dan naar de pre-registratie van CEO for One Month 2017 en laat er je gegevens achter! Word CEO for One Month