6 opiniemakers en thought leaders die je absoluut moet volgen

  • 24/11/2017
  • 11:00
Labels:
  • Adecco Group
6 opiniemakers en thought leaders

Thought leaders weten niet alleen alles over hun vakgebied, ze delen ook rake inzichten over hoe onze samenleving werkt, hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit, hoe je problemen aanpakt, … Deze zes opiniemakers en gedachteleiders moet je absoluut kennen!

De technologie – en samenleving – van de toekomst

1. Elon Musk

De eerste persoon op onze lijst is meteen een uitzondering. Elon Musk, de in Zuid-Afrika geboren Amerikaanse uitvinder, is niet bepaald sterk vertegenwoordigd op de sociale media. Op Twitter kun je de belangrijkste ontwikkelingen van SpaceX, Tesla en de Hyperloop opvolgen; voor meer inzichten lees je het best interviews of kun je zijn TED-toespraken bekijken.

2. Bill Gates

Tien jaar geleden was het een tikkeltje ‘not done’ om Bill Gates cool te vinden (en waren Apple en Steve Jobs al wat de klok sloeg), maar de laatste jaren is de stichter van Microsoft helemaal in trek. Gates is niet alleen een thought leader als het over soft- en hardware gaat: hij wil Afrika laten groeien, epidemieën uitroeien, en zoveel meer. Bekijk al zijn artikels op LinkedIn.

3. Guy Kawasaki

Guy Kawasaki is een groot voorstander van ‘evangelism marketing’: zo’n sterke band ontwikkelen met de gebruikers van je producten dat zij ze vanzelf gaan aanbevelen aan vrienden en familie. Kawasaki is een thought leader van jewelste in marketing en succesvol ondernemen. Bekijk zijn artikels op LinkedIn.

4. Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg is de COO van Facebook, waar ze de cijfers een flinke boost wist te geven. Maar minstens even belangrijk is haar pleidooi voor gendergelijkheid in het zakenleven. In haar boek ‘Lean In’ vertelt Sandberg hoe vrouwen succes kunnen boeken in de bedrijfswereld en hoe het glazen plafond doorbroken kan worden. Volg haar op Facebook.

Thought leaders in human resources

5. Alain Dehaze

Als CEO van The Adecco Group is deze Belg bijzonder goed geplaatst om de wereld van human resources toe te lichten. Van de integratie van vluchtelingen tot de kansen van ‘dual education’, Alain Dehaze maakt je wegwijs in de boeiende aspecten van HR. Volg Alain Dehaze op Twitter en LinkedIn.

6. Rutger Bregman

Sinds Rutger Bregman aan de slag ging bij het journalistieke platform De Correspondent, is deze jonge Nederlander niet meer weg te denken uit het publieke debat. Bregman is een groot voorstander van een universeel basisinkomen, maar heeft ook heel wat interessants te vertellen over de toekomst van werk. Volg Rutger Bregman op Twitter. Lees ook: Hoe word je een thought leader?