Dag van de Consultant: waarom een job in HR echt iets voor jou is

  • 22/05/2017
  • 11:30
Labels:
  • Adecco Group
Dag van de Consultant

Voor het derde jaar op rij vieren we bij Adecco de Dag van de Consultant (dinsdag 23 mei) en zetten we onze kantoormedewerkers in de bloemen. Naast heel wat leuke verrassingen, krijgt één van onze consultants de kans om één week naast onze Country Manager mee aan het hoofd van Adecco België te staan. En dat is dan ook meer dan terecht: de uitzendconsulent is het kloppend hart van onze organisatie. Adecco heeft als internationaal gerenommeerd uitzendbedrijf een bijzonder groot gamma van aantrekkelijke HR-vacatures in de aanbieding, gaande van recruitment consultant tot account officer. Wil je zelf ook aan de slag in HR? We zetten enkele kenmerken van deze boeiende sector voor je op een rij.

Een job in HR: veelzijdig ‘mensenwerk’

Ambieer je een carrière in de HR-sector, dan kies je voor een boeiende loopbaan waarin je voortdurend met mensen werkt. Sociaal vaardig en communicatief zijn, is een echte must voor  een toekomstige HR-manager. Verder is stressbestendigheid natuurlijk ook een mooie eigenschap. Je zult immers deadlines moeten halen en je moet in staat zijn om een breed takenpakket te beheren. Van administratief werk over boekhouding tot evaluatiegesprekken: als HR-professional ben je van vele markten thuis.

Betrokkenheid en empathie

Goede functionerings- en evaluatiegesprekken staan of vallen met inlevingsvermogen. Daarom is het belangrijk dat je als HR-consultant of –manager empathisch bent. Maar dat niet alleen. Er komt ook een stuk psychologie bij kijken. Je moet de reacties, emoties en drijfveren van mensen goed kunnen inschatten om ze vervolgens het juiste advies te geven. Daarom zijn veel HR-professionals opgeleid in de psychologie – hetzij op bachelor-, hetzij op masterniveau.

Carrièremogelijkheden in HR

In de wereld van HR liggen er verschillende carrièrepaden voor je open. Schuilt er in jou een gedreven Recruitment Consultant? Of eerder een Branch Manager? Wat je precieze talent ook is, in het ruime aanbod van HR-jobs vind je zeker iets dat bij jouw profiel past. Herkende je jezelf al in de hierboven vermelde eigenschappen (empathie, psychologisch inzicht, administratieve skills)? Voeg daar nog deze eigenschappen aan toe, en je bent wellicht de geknipte persoon voor een carrière in HR:
  • Teamspirit is heilig voor jou.
  • Je bent gepassioneerd en gedreven.
  • Je hebt commerciële feeling en uitstraling.
  • Je bent een harde werker, met een positieve ingesteldheid.
  • Multitasken beschouw je niet als een opgave, maar als een uitdaging.
Ben je daarenboven ook een doorzetter die alles in het werk stelt om de juiste kandidaat aan de juiste werkgever te koppelen? Mooi zo, want een commerciële drive is essentieel als je de richting van HR-consultancy uit wil. In dat geval streef je targets na en onderhoud je dagelijks contacten met klanten, prospects en je professionele netwerk. Echt een job voor ‘go-getters’!

Vind een HR-job bij Adecco

Adecco is officieel een ‘Great Place To Work’ en staat maar liefst op de vijfde plaats van beste werkgevers in België. Het welzijn van onze werknemers staat centraal, en we doen er alles aan om de werkomgeving continu verder te verbeteren. Leuke incentives en een goeie work-life-balance, daar staan we voor. Er heerst een goeie sfeer en een gezonde werkspirit. Dat resulteert in een hoge werktevredenheid bij onze medewerkers. Voel jij het ook al kriebelen? Neem dan als de bliksem een kijkje bij onze interne HR vacatures!