Job scoren? Met deze competentie maak je het verschil

  • 15/09/2017
  • 11:30
Labels:
  • Adecco Group
Job scoren competentie

Soft skills winnen aan belang. Uit onderzoek blijkt dat 81 procent van de recruiters wel eens iemand weigert omdat die niet de juiste interpersoonlijke vaardigheden heeft. Op welke soft skills je je het beste concentreert als je op zoek bent naar een nieuwe job? Dat vertellen we je hier.

Jouw carrière, onze passie

Adecco en The Adecco Group zijn gefascineerd door de wereld van werk. Wat zijn de verborgen krachten achter de arbeidsmarkt? Welke veranderingen staan ons allen te wachten? En hoe rekruteren wij het vlotst de beste mensen voor de boeiendste jobs? Die vragen stellen én beantwoorden zit in ons DNA. Maar genoeg over ons. Dit gaat tenslotte over jou. Jouw jobkansen. Je raadt het al: ons onderzoek over soft skills op de arbeidsmarkt levert waardevolle inzichten op om jouw jobkansen een boost te geven. Laten we even inzoomen op een van de belangrijkste vaststellingen.

‘Aanpassingsvermogen’ is de meest onderschatte competentie

Je weet het vast al, maar soft skills zijn cruciaal als je big-time wil scoren. Werknemers en sollicitanten als jij zien
werkethiek als de belangrijkste vaardigheden. Dat betekent dat je zin hebt om hard te werken, dat je op tijd komt, dat je je afspraken naleeft en dat je je flexibel opstelt als de planning eens in de soep loopt. Op de tweede plaats komt teamspeler zijn. Het woord wordt stilaan een cliché, maar de vaardigheid om vlot in team samen te werken blijft onmisbaar. Op de derde plaats komen ten slotte communicatieve vaardigheden. Ook recruiters vinden dit belangrijke soft skills. Toch voegen zij er nog een aan toe waarop zij actief selecteren. Dé soft skill van de toekomst? Dat is aanpassingsvermogen. Kun jij efficiënt inspelen op een nieuwe, drastisch veranderende omgeving? Heb je nieuwe taken en verantwoordelijkheden snel onder de knie? Vind je het prettig om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen te leren samenwerken? Dan heb jij wat recruiters zoeken. De ene noemt het misschien flexibiliteit, de andere veerkracht. In elk geval is het de gave om je in elke omgeving te ontplooien en meerwaarde te creëren. En die gave wordt dus alsmaar belangrijker. Geen verrassing, wat de economie ondergaat ingrijpende veranderingen – en dan ben jij als vinnige kameleon de witte raaf die iedere recruiter wil.

Job vinden?

Op zoek naar een
eerste job of droom je van een carrièrewending? Ontdek onze vacatures, werk aan je soft skills en zet je aanpassingsvermogen met concrete voorbeelden in de kijker. Of ontdek jouw persoonlijke ‘jobtotem’ op myjobtotem.be!