Back to school? Niet voor jou, want jij gaat op zoek naar een job!

  • 5/09/2018
  • 8:30
Labels:
  • Adecco Group
Back to school zoek job

Leerkrachten, leerlingen en ouders leefden de voorbije weken (de ene mogelijk al wat enthousiaster dan de andere) toe naar de start van het nieuwe schooljaar. Zitten jouw laatste herexamens erop of heb je je thesis ingediend, zodat je dat nieuwe academiejaar vrolijk aan jou voorbij mag laten gaan? Proficiat, je bent klaar voor de arbeidsmarkt! We geven je enkele tips om een leuke job te vinden.

Niet meteen raak? Niet erg!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de kans dat je niet meteen je droomjob versiert, is reëel. Hoewel je er goed aan doet een specifiek carrièrepad te kiezen en daar je energie in te investeren (op tien paarden wedden heeft weinig zin én het levert meestal vage sollicitatiebrieven op waar recruiters niet tuk op zijn), moet je tegelijk beseffen dat je eerste job niet bepalend is voor de rest van je professionele leven. Focussen op het eerste jaar en daarna zien wat er op je pad komt, is geen slechte houding, want jij verandert en evolueert vast nog!

LinkedIn for the win

Als schoolverlater heb je misschien niet veel ervaring, maar je hebt ongetwijfeld wél kaas gegeten van sociale media. Zet die kennis in om een job te vinden! Toon je interesse in een bepaalde sector of niche door deel te nemen aan Twitter-discussies en verzorg je LinkedIn-profiel.

Manieren om je cv te pimpen

Verder kunnen bijkomende inspanningen je gebrek aan werkervaring compenseren. Al eens gedacht aan het volgende?
  • Loop stage in een sector die je boeit: werkervaring wordt overal gewaardeerd.
  • Volg een (online) cursus: die zijn vaak veel beter behapbaar dan een uitgebreide opleiding die een paar jaar duurt.
  • Vermeld alle nuttige ervaringen op je cv: twee jaar hogeschool gedaan, maar je opleiding niet afgemaakt? Die leerrijke periode is toch het vermelden waard.
  • Laat je begeleiden door een interimkantoor, waar experts samen met jou op zoek gaan naar een job die bij je past.
Werp alvast een blik op onze vacatures. Misschien zit er wel iets voor jou tussen!