De jongste op je nieuwe job? 4 manieren om indruk te maken

  • 24/08/2018
  • 14:30
Labels:
  • Adecco Group
jongste nieuwe job

Je eerste job binnengerijfd? Sta je wellicht te popelen om erin te vliegen. Tegelijkertijd ben je misschien nerveus, omdat je als ‘groentje’ terechtkomt bij collega’s die al flink wat ervaring en jaren op de teller hebben. Toch hoef je je niet geïntimideerd te voelen, integendeel! Niet alleen hebben je collega’s ooit allemaal in jouw schoenen gestaan; met onze tips maak je gegarandeerd in no-time een goede indruk.

Basisetiquette op de werkvloer 

Een paar binnenkoppertjes, maar het kan nooit kwaad om de basisregels even te herhalen.  
  • Kom liever te vroeg aan op je werk dan te laat. Zo toon je niet alleen dat je gemotiveerd bent, maar begin je ook een stuk ontspannener aan je werkdag omdat je je niet hoeft te haasten.  
  • Pas je outfit aan aan je omgeving. Dragen al je collega’s een kostuum of mantelpak? Dan is een professionele look een must! 

Blijf bescheiden en toon interesse 

Dat je twee masterdiploma’s op zak hebt of de meest populaire student in je richting was, vinden je nieuwe collega’s waarschijnlijk weinig interessant. Schep dus niet op over je prestaties uit je studententijd. En je hoeft al helemaal niet uit te pakken met wilde verhalen uit je privéleven. Stel in plaats daarvan vragen aan je collega’s over hoe zij dingen aanpakken – er gaapt nu eenmaal een kloof tussen theorie en praktijk. Zo leer je een hoop bij én zullen je collega’s snel weten wie jij bent. 

Eerste hulp bij social media & digitale toepassingen 

Je beschikt vast over kwaliteiten die voor jou zo vanzelfsprekend zijn dat je niet eens beseft dat je ze hebt. Omdat jij opgroeide met digitale technologieën ben je een heuse expert wanneer het op sociale media en digitale toepassingen aankomt. Bied aan om je collega’s het een en ander uit te leggen – zonder uit de hoogte te doen – en je zult jezelf in geen tijd onmisbaar maken. 

Neem initiatief 

Hoewel het verleidelijk is om als nieuweling de kat uit de boom te kijken, hoef je niet te wachten tot alles op je afkomt. Als je iets opvangt over een interessant project of een afterworkdrink kun je bijvoorbeeld vragen of jij iets kunt doen. Of anders zélf iets organiseren.