Hoe pik je er de beste werkgevers uit?

  • 25/01/2018
  • 10:00
Labels:
  • Adecco Group
beste werkgevers

Je toekomstige werkgever weet precies wat hij of zij wil: de beste werknemer. En jij? Weet jij wat je wil? Gewoon een job of een goeie job? Of meteen de beste baan? Eén ding staat vast: als je hoog mikt, moet je ook je toekomstige werkgever onder de loep nemen.

De organisatie maakt de functie

Wanneer je vacatures doorbladert of -scrolt, springen bepaalde woorden er meteen uit. Je gaat namelijk op zoek naar een functie die perfect aansluit bij jouw profiel. Zodat je bij elke aanmelding een prima slaagkans hebt, maar natuurlijk vooral zodat je een beroep uitoefent dat je op het lijf is geschreven. Toch kijk je beter niet uitsluitend naar de functieomschrijving. Neem ook de tijd om de organisatie waar je gaat solliciteren beter te leren kennen. Want zelfs al mag je je droomberoep gaan uitvoeren, als de werkplek je niet bevalt, blijft het wellicht bij dromen. De werkplek maakt de job: da’s het idee. Je collega’s, de bedrijfscultuur, het personeelsbeleid, de locatie, de faciliteiten, de extralegale voordelen, … al deze elementen doen er net zo hard toe als je precieze takenpakket.

Hoe herken je de beste werkgever?

Of de locatie goed bereikbaar is kun je makkelijk te weten komen, maar de andere factoren zijn moeilijker te peilen. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Adecco helpt je graag. Daarom sommen we 4 manieren op om de beste werkgever te spotten: 1. Google is je vriend ’t Is zó eenvoudig en toch denken veel sollicitanten er niet aan om het bedrijf waar ze solliciteren te googelen. Take our advice: gewoon doen! Bekijk de bedrijfswebsite in detail, maar zoek ook uit wat anderen over het bedrijf schrijven. Op de sociale media en fora vind je soms waardevolle informatie, al moet je natuurlijk altijd kritisch blijven. 2. Hoe communiceert de organisatie? Haal de taalkundige in je naar boven en onderzoek hoe de firma communiceert. Wat op de website en op Facebook staat kan leerrijk zijn, maar ook de sollicitatie zelf leert je vast heel wat. Een bedrijf dat hamert op “flexibiliteit” en “proactiviteit” is vast een heel andere plek dan waar men met woorden als “zorgzaamheid” en “kwaliteit” zwaait. Kies een bedrijf dat bij jou past. 3. De sollicitatieprocedure spreekt boekdelen Goede werkgevers ontwikkelen goede procedures  om nieuwe mensen aan te werven. Stelt de recruiter zinvolle vragen? Krijg jij de kans om je verhaal te vertellen en op jouw beurt vragen te stellen? Is er aandacht voor je competenties en hoe je die verder kunt ontwikkelen? 4. De beste werkgevers maken geen geheim van hun succes Laat het imago van de organisatie voor zich spreken. Heeft een bepaalde firma een bijzonder goede naam en hoor je niks dan positiefs van ex-medewerkers? Dan mag je op je beide oren slapen: deze werkgever doet al jaren hard z’n best om zijn medewerkers het allerbeste te bieden. Het is met andere woorden een ‘Great Place to Work’. Ga op zoek naar dit kwaliteitslabel en scoor een job bij een van de beste werkgevers!