Interims: niet voor iedereen weggelegd. Maar misschien wel voor jou?

  • 4/04/2018
  • 15:30
Labels:
  • Adecco Group
interims

Bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar flexibiliteit. Vaak hebben ze een kern van vaste medewerkers, maar voor de rest doen ze een beroep op flexibele krachten: zelfstandigen, onderaannemers … én uitzendkrachten! Toegegeven, interimjobs zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar voor de juiste kandidaat is uitzendarbeid afwisselend, uitdagend, en misschien wel een springplank naar vast werk. Laat je overtuigen door de vele voordelen:

Ervaring opdoen

Word je vaak afgewezen wegens ‘een gebrek aan ervaring’, bijvoorbeeld omdat je net afgestudeerd bent? Dan is een interim de ideale manier om je cv wat aan te dikken. Werkgevers zullen je ook sneller een kans geven omdat het risico voor hen minder groot is. Wie weet scoor je zo uiteindelijk een vast contract! En bovendien voorzie je jezelf ondertussen van de nodige inkomsten.

Flexibiliteit

Bij interimwerk is ‘jobhoppen’ geen enkel probleem. Je hebt veel
vrijheid omdat je werkt met weekcontracten, dus kun je van job veranderen wanneer jij dat wil. Toch een vaste baan in de wacht gesleept of vind je het gewoon leuk om nu en dan aan een nieuwe uitdaging te beginnen? Dan is het geen probleem om je interimwerk op te zeggen. En niet onbelangrijk: die weekcontracten kunnen niet oneindig lang blijven duren. Op een gegeven moment zal een werkgever je tóch een vast contract moeten aanbieden!

Try before you buy

Uitzendwerk bestaat in alle vormen en maten, dus er is voor ieder wat wils. Omdat het zo vrijblijvend is, krijg je de kans om verschillende jobs
uit te proberen. Zo ervaar je wat je wel en niet ligt, en kun je nog gerichter uitkijken naar een vaste baan. Het resultaat? Uiteindelijk kom je sneller terecht waar je écht gelukkig bent!

Netwerken via interimjobs

Ze zeggen weleens dat het belangrijker is wíe je kent dan wát je kent. Ideaal dus dat je tijdens verschillende interims een heleboel mensen leert kennen. Misschien kom je zo via-via wel bij je
droomjob terecht.