Tijdelijke contracten: in een mum van tijd je rugzak met ervaringen vullen

  • 2/11/2018
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
Tijdelijke contracten

Als werkzoekende sta je misschien weigerachtig tegenover tijdelijk werk omdat je op zoek bent naar zekerheid. Onterecht! Ondanks de vooroordelen zijn er heel wat goede redenen om te kiezen voor tijdelijke contracten. En niet alleen omdat een tijdelijke functie vaak in een vaste job resulteert. Wij sommen ze hieronder op.

Geen ervaring? Geen probleem!

Als je bij het solliciteren steeds het deksel op de neus krijgt omdat je onvoldoende ervaring hebt, zijn tijdelijke contracten dé oplossing. Voor tijdelijke jobs is het vaak niet erg dat je weinig of geen werkervaring hebt, omdat er op zeer korte termijn een kandidaat nodig is. En dat betekent een win-win voor jou! Je vult immers je cv aan én breidt je kennis en vaardigheden ongetwijfeld uit. Niet in het minst omdat je dankzij tijdelijke contracten sneller uit je comfortzone treedt.

Een boost voor je netwerk

Je leert niet alleen heel wat bij op korte tijd, door tijdelijke jobs vergroot ook je netwerk enorm. Daardoor kun je je LinkedIn-profiel uitbreiden, maar evengoed om referenties vragen.

Tijdelijke contracten: het buffet van de arbeidsmarkt

Tijdelijke contracten zijn de ideale manier om verschillende functies uit te proberen en sectoren te leren kennen. Ideaal als je nog niet goed weet wat je wilt doen of als jouw droomjob moeilijk haalbaar blijkt. En als je toch terechtkomt in een job die je écht niet ligt? Dan hoef je maar even door de zure appel heen te bijten.

Flexibel werken met tijdelijke contracten

Tijdelijke contracten staan voor afwisseling en flexibiliteit. Door het beperkte tijdsbestek en het duidelijke einddoel ben je vaak gemotiveerder en kom je niet in een sleur terecht. Daarnaast kun je beter inplannen wanneer je wel en niet werkt. Als je het goed aanpakt, ervaar je hierdoor zelfs minder stress. Even vakantie nemen na afloop van een intense tijdelijke job? Dat is dubbel en dik verdiend!