Vaarwel digitale kloof! Verhoog je computerkennis in 5 stappen

  • 27/09/2018
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
Vaarwel digitale kloof  Verhoog computerkennis

Creëren digitale tools hoe langer hoe meer afstand tussen jou en je jongere collega’s? Of heb je het gevoel dat je met iets meer computerkennis je werk beter zou kunnen uitvoeren? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg manieren om de computerkloof kleiner te maken en uiteindelijk zelfs te overbruggen. Maak werk van de volgende tips en wie weet ben jij binnenkort wel degene die andere collega’s verrijkt met je digitale kennis!

1.     Ga de uitdaging aan

Om te beginnen moet je je voorhouden dat het onbekende computerdomein heel wat kansen biedt. In plaats van er op voorhand van uit te gaan dat een computer niets voor jou is, moet je bereid zijn om bij te leren. Hoe meer digitale vaardigheden je verwerft, hoe meer je waard bent als werknemer en hoe beter je in de arbeidsmarkt ligt.

2.     Trial & error

De eenvoudigste manier om computerkennis op te doen, is door erop los te experimenteren. Gun jezelf wat tijd om een computerprogramma te leren kennen en uit te zoeken hoe bepaalde functies werken.

3.     Leer bij van je collega’s

Lopen er bij jou op kantoor jonge werknemers rond? Als ‘digital natives’ kunnen zij je vast helpen om je computerkennis uit te breiden. Stel eventueel aan je werkgever voor om op een vast moment in de week wat les te krijgen van een van je collega’s.

4.     Vergaar digitale kennis op YouTube

Eigenlijk heb je geen excuus om je computervaardigheden niet te verbeteren, want op YouTube vind je ontzettend veel filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe een computerprogramma werkt, van welke tools je het best gebruik maakt of hoe je een specifieke error oplost. Kijk en leer bij!

5.     Volg een cursus

Heb je toch het gevoel dat er meer nodig is om je digitale kennis op punt te krijgen? Er zijn ongetwijfeld heel wat cursussen en opleidingen voor profielen zoals jij. Misschien wil je werkgever je cursus wel financieren en anders is het sowieso een waardevolle investering voor je carrière.