Werken in retail: alles wat je moet weten

  • 19/12/2018
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
retail

Als je nog niet zoveel ervaring hebt of niet hoger-geschoold bent, is werken in de retail ideaal voor jou. Het is een sector waarin hard gewerkt wordt, maar je hebt ook heel flexibele uren en veel sociaal contact. Klinkt interessant? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over werken in de retail!

Jong geleerd

Een job vinden is niet altijd eenvoudig en zeker niet als je een jonge starter bent. Ofwel heb je te weinig ervaring, ofwel heb je niet het juiste diploma. Daarom is werken in de retail ideaal als je jong, gemotiveerd en op zoek naar een job bent. Het is namelijk een van de enige sectoren waarin iedereen terecht kan: of je nu een diploma hebt of niet. Als je attitude maar snor zit, komt alles goed! Bovendien is het een heel dynamische sector waarin je veel kansen krijgt. Hoewel je misschien onder aan de ladder begint, kun je al snel doorgroeien tot winkelverantwoordelijke of filiaalmanager. Wie weet is je job als winkelmedewerker op die manier zelfs een springplank naar een bloeiende carrière in de sales en marketing!

Let’s get physical

De retail is niet alleen een jonge sector, omdat je er veel kansen krijgt, maar ook omdat het vaak fysiek hard werken is. Ideaal dus als een hele dag stilzitten achter een bureau niets voor jou is! En als je ook nog eens graag onder de mensen komt, is het helemaal top. Als je in de retail werkt, heb je namelijk heel wat sociaal contact. Een goede portie sociale vaardigheden komt dus zeker van pas. Uiteraard is niet elke functie in de retail even fysiek of sociaal. Laat je dus zeker niet afschrikken als je toch geen super sociale persoonlijkheid hebt of je snel last hebt van je rug.

Werken in de retail, da’s flexibel

Ben je niet op zoek naar een nine to five job of wil je maar deeltijds aan de slag, omdat je bijvoorbeeld ook met andere projecten bezig bent? Ook dan is de retail ideaal. De flexibele uren zijn namelijk een van de grootste voordelen aan deze sector. Klaar om op zoek te gaan naar een job in de fashion? Check dan zeker onze vacatures! Wil je aan de slag in een supermarkt? Ontdek dan snel onze vacatures!