Word jij de volgende CEO for One Month? Ontdek de tips van Alexander

  • 5/02/2018
  • 12:00
Labels:
  • Adecco Group
CEO for One Month tips Alexander

Elk jaar krijgt een jongvolwassene de kans om een maand lang aan het hoofd van The Adecco Group te staan. Drie jaar geleden was dat de sympathieke Alexander Maeyaert. Hij vertelt graag hoe hij die maand als CEO – en de weg daar naartoe – heeft ervaren. Oh ja, en er vallen ook nog gouden carrièretips te rapen!

Van Adecco-stand tot CEO for One Month

Alexander kwam net terug van Erasmus toen zijn oog viel op een Adecco Group-stand in de hogeschool. “Ik had daar zo’n fijn gesprek dat ik me maar meteen heb ingeschreven voor CEO for One Month”, vertelt hij. Van taaltests over een presentatie tot een heuse business case: Alexander doorstond de verschillende selectierondes met glans. “De tests combineren met mijn studies was niet altijd eenvoudig, maar ik hou wel van een uitdaging!”, zegt hij. En zijn inspanningen wierpen duidelijk hun vruchten af, want in 2015 werd Alexander verkozen tot CEO for One Month.

“Je moet vooral bij de waarden van The Adecco Group passen. Theoretische kennis is minder belangrijk.”

Atypisch profiel

Hoe heeft Alexander indruk kunnen maken op de medewerkers van The Adecco Group? “Ik denk dat mijn atypische profiel daar iets mee te maken heeft”, verklapt hij. In tegenstelling tot de meeste andere kandidaten had Alexander al het een en ander uitgeprobeerd: hij zat in zijn tweede jaar retailmanagement, maar had eerder ook al gewerkt. “Ik beschikte misschien niet over het juiste diploma of veel theoretische kennis, maar ik kon me wel honderd procent identificeren met de waarden van The Adecco Group. En dat voelde de jury ook.” Op een aparte Facebookpagina deelde Alexander hoe hij zich voorbereidde tijdens de procedure. “Na twee dagen hadden al meer dan 800 mensen de weg naar mijn pagina gevonden – het bewijs dat ik sociaal en gemotiveerd ben.” Maar ook zijn presentatie pakte Alexander slim aan: “In plaats van te focussen op mezelf, heb ik de waarden van The Adecco Group centraal gezet: blijkt dat we erg veel raakpunten hebben.” Last van presentatiestress? Door te luisteren naar La vie en rose van Louis Armstrong wist Alexander hélemaal tot rust te komen.

“Wat ik heb geleerd uit mijn ervaring als CEO? Je mag zelfzeker zijn!”

Springplank voor de toekomst

“Uit mijn ervaring als CEO heb ik geleerd dat je best zelfzeker mag, of zelfs móét zijn”, zegt Alexander. Na zijn opleiding retailmanagement is Alexander een jaar gaan reizen. Nu heeft hij zijn weg terug gevonden naar The Adecco Group en is hij aan de slag als Future-proof trainee bij Spring Young Professionals, een nieuw merk van The Adecco Group. “Tijdens mijn maand als CEO heb ik de mensen en de structuur van The Adecco Group echt goed leren kennen, en dat speelt nu in mijn voordeel.”

Alexanders tips

Alexander geeft je graag een duwtje in de rug door zijn beste tips met jullie te delen.
  • Besteed genoeg aandacht aan je soft skills: toon je assertiviteit of proactiviteit en ga vooraf bijvoorbeeld eens praten met Adecco-medewerkers of verbeter je presentatievaardigheden.
  • Probeer te leren uit elke stap van het proces. Ook als je niet wordt gekozen, is het zonder twijfel een waardevolle ervaring.
  • Durf initiatief te nemen. Heb je een leuk idee? Gooi het in de groep!
  • Stel je open voor andere mensen. Dan zullen zij zich ook openstellen voor jou.
  • Doe onderzoek naar het bedrijf: wat zijn de kwaliteiten van de werknemers? Waar is The Adecco Group naar op zoek?
  • The Adecco Group is één grote familie. Weet dat je iedereen kunt aanspreken voor een woordje uitleg of een toffe babbel.
Wil jij ook een gooi doen naar de functie van CEO van The Adecco Group? Schrijf je tot 20 maart in op www.waytowork.com.