3 redenen waarom werken in de logistiek super is

  • 1/05/2019
  • 11:30
Labels:
  • Adecco Group
werken logistiek 3 redenen

Ben je een organisatorisch talent, steek je graag de handen uit de mouwen en ben je op zoek naar een job? Misschien is werken in de logistiek dan wel iets voor jou. Heb je nog wat overtuiging nodig? Wij geven je drie redenen waarom een job in deze sector zo geweldig is.

1.     Het is een groeiende sector

De logistiek is een sector in beweging. Er vinden voortdurend vernieuwingen plaats op vlak van technologie, waardoor de sector blijft evolueren en veranderen. Daardoor is het niet alleen een boeiende werkomgeving waarin je veel kunt bijleren, maar krijg je ook veel kansen om mee te groeien en op te klimmen. Bovendien draagt die dynamische sfeer bij aan de enorme werkgelegenheid in de logistiek.

2. Werken in de logistiek is uiterst veelzijdig

Werken in de logistiek is helemaal niet saai of eenzijdig. Integendeel zelfs! Geen dag is er nooit hetzelfde en je hebt een breed en gevarieerd takenpakket. Zo ben je niet enkel bezig met vervoer, maar ook met opslag, ondersteuning, onderhandelingen… Er is dus voor ieder wat wils en er zijn jobs op alle niveaus: van arbeiders en bedienden tot kaderleden. Je komt dus met veel verschillende mensen in contact. En omdat de logistiek een internationale sector is, ontmoet je mensen uit alle uithoeken van de wereld.

3.     Er heerst een leuke sfeer op de werkvloer

Uit onderzoek blijkt dat 85% van de mensen die in de logistiek werken vrij tot zeer gelukkig zijn met hun job. Daarbij is vooral de leuke werksfeer doorslaggevend. De logistiek is een sector waarin een goede samenwerking centraal staat. Daardoor leer je je collega’s snel goed kennen en bouw je een sterke band op. Overtuigd? Ga voor een job in de logistiek!