Een deelname aan CEO for One Month opent deuren!

  • 27/02/2019
  • 15:30
Labels:
  • Adecco Group
deelname CEO of the month

Het aantal deelnemers aan CEO for One Month groeit jaar na jaar, van een driehonderdtal in 2015 tot meer dan 2500 in 2018. Eén van die 2500 enthousiastelingen was Arne Schaumont, die het tot de laatste ronde schopte en nu de kans krijgt om op zeer korte tijd kantoorverantwoordelijke te worden bij Adecco. We peilden naar zijn ervaringen.

CEO for One Month als topleerschool

De kersverse Adecco-medewerker kijkt met veel plezier terug op de rollercoaster die CEO for One Month voor hem was, van persoonlijkheidstesten en video-interviews tot speeddatingsessies met directieleden en de opdracht om een heus sportevenement te organiseren. Arne: “Als je van de schoolbanken komt, weet je eigenlijk amper hoe bedrijven werken, hoe beslissingen op het hoogste niveau genomen worden en welke competenties je nodig hebt om aan de top te geraken. Dat ervaar je allemaal in CEO for One Month. Bovendien word je gecoacht, wat natuurlijk een enorme verrijking is voor je persoonlijke ontwikkeling.”

Arne en Adecco: een goede match

Arne, die vanuit zowel een passie voor mensen als een sterke economische ingesteldheid voor een studie in Bedrijfspsychologie koos, ontdekte dezelfde unieke tweeledigheid bij Adecco. “Enerzijds zijn de mensen hier ambitieus en resultaatsgericht, maar anderzijds heerst er een enorm teamgevoel. Het empathische speelt een sleutelrol in de omgang met collega’s, klanten en kandidaten, en dat maakt werken voor Adecco bijzonder aantrekkelijk.” Toen de finale van CEO for One Month er opzat, haalde Adecco Arne aan boord binnen een uniek ontwikkelingstraject met opleidingen en mentoren: “Het programma bestaat uit drie delen van telkens een half jaar. Ik ben begonnen als consulent, als rekruteerder, en na zes maanden mocht ik de kneepjes van het salesvak leren. De laatste fase zal gewijd zijn aan people management.” Nadat hij deze drie onderdelen heeft leren kennen, en heel wat interne én externe trainingen heeft genoten, zal Arne in een recordtempo opgeklommen zijn tot kantoorverantwoordelijke.

Voortdurend groeien binnen de organisatie

Arne is onder de indruk van het hoge anciënniteitscijfer binnen Adecco (niet zomaar steeds opnieuw verkozen tot Great Place to Work) en houdt de unieke bedrijfscultuur daarvoor verantwoordelijk. “Daarnaast is er veel interne mobiliteit mogelijk”, vertelt hij. “Als je twintig jaar bij ons werkt, heb je geen twintig jaar op dezelfde stoel gezeten, maar heb je geproefd van verschillende branches en functies.” Om iedereen op de juiste stoel te krijgen, vinden er bovendien regelmatig coachinggesprekken plaats. Afsluiten doet Arne met een boodschap voor potentiële deelnemers aan CEO for One Month. “Ik ben na de wedstrijd bij Adecco aan de slag gegaan, maar dat is geen must. Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten jobs, dus we kunnen om het even welke deelnemer aan een uitdagende job helpen, al dan niet binnen Adecco!” Schrijf je in voor CEO for One Month 2019, en geef je professionele toekomst een zetje.