Group Fimmus neemt huishoudhulpservice The Adecco Group over

  • 24/01/2019
  • 10:00
Labels:
  • Adecco Group
Group Fimmus neemt huishoudhulpservice The Adecco Group over

The Adecco Group verkoopt haar dienstencheques-afdeling Adecco Home Services aan de Group Fimmus. De groep wil zich hiermee nog meer concentreren op haar kernactiviteiten. Group Fimmus, een dienstenchequebedrijf uit de cluster van de Brugse ondernemer Nico Daenens van Group Daenens, neemt alle 1300 huishoudhulpen en 39 medewerkers van de huishoud- en poetshulpservice over. De naam Adecco Home Services zal verdwijnen en wordt vervangen door Glax.

Voltallig personeel Adecco Home Services aan de slag bij nieuwe eigenaar

The Adecco Group, marktleider in personeelsoplossingen, zal zich verder concentreren op haar kernactiviteiten, nl. het bieden van vaste en tijdelijke personeelsoplossingen aan bedrijven. Daarom werd gezocht naar een overnemer voor Adecco Home Services, de afdeling die huishoudhulp aanbiedt via dienstencheques. Op 28 december werd een overeenkomst gesloten met de West-Vlaamse ondernemer Nico Daenens. Met zijn cluster van bedrijven die nu al ruim 12.000 medewerkers telt, is hij één van de grootste spelers in Vlaanderen op het vlak van huishoudhulp via dienstencheques. Via de Group Fimmus neemt hij het voltallige personeel van Adecco Home Services over, nl. 1.300 huishoudhulpen en 39 medewerkers. Alle medewerkers behouden hun arbeidsovereenkomst en anciënniteit.
Nico Reeskens, Country Manager The Adecco Group Belgium: “Wij bedanken alle medewerkers, klanten en huishoudhulpen van Adecco Home Services voor hun jarenlange inzet, toewijding en vertrouwen. Wij hebben gezocht naar een sterke overnemer met concrete realistische toekomstplannen en met een cultuur die aansluit met de Adecco cultuur zodat de medewerkers, de klanten en de huishoudhulpen zich binnen de nieuwe omgeving zullen thuis voelen.”
The Adecco Group heeft haar medewerkers geïnformeerd op een bijzondere ondernemingsraad. Voortaan zullen ze opereren onder de nieuwe naam Glax.
Nico Daenens, mede-eigenaar Group Fimmus “De overname past in onze strategie om te blijven groeien door overnames. Wij engageren ons ertoe om de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers en de huishoudhulpen van Adecco Home Services over te nemen. Onze groep hecht veel belang aan haar maatschappelijke rol en zet volop in op kwalitatieve dienstverlening voor de gebruikers en op het creëren van vaste werkgelegenheid. We zorgen daarom voor een goede omkadering om onze huishoudhulpen te ondersteunen zodat zij hun job met enthousiasme kunnen blijven uitvoeren. Dat zal ook bij Glax niet anders zijn.”