Hoe combineer je solliciteren met een voltijdse job?

  • 6/03/2019
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
combineer solliciteren met  voltijdse job

Solliciteren terwijl je voltijds werkt, is misschien de veiligste optie, maar eenvoudig is het zeker niet. Enerzijds wil je allicht niet dat je baas lucht krijgt van je zoektocht naar een nieuwe job. Anderzijds vraagt solliciteren om de nodige inspanningen: vacatures zoeken, motivatiebrieven schrijven, op gesprek gaan, testen afleggen... Hoe speel je dat klaar tijdens een drukke werkweek? Ontdek onze tips!

Maak tijd vrij om te solliciteren

Wil je echt een nieuwe job? Dan moet je er tijd voor vrijmaken. Zet andere activiteiten even op een lager pitje, zodat je je volledig kunt focussen op het solliciteren. Idealiter plan je ongeveer een halve dag per week in om op zoek te gaan naar een nieuwe job.

Ga efficiënt met je tijd om

Maak ook echt volop gebruik van de tijd die je voorziet om te solliciteren en doe het niet ‘tussen de soep en de patatten’. Stel een standaard motivatiebrief op die je dan aanpast naargelang de vacature. Verder is het nuttig om je LinkedIn-profiel eens flink op te schonen. Verlies jezelf ten slotte niet in het zoeken naar vacatures, maar schrijf je in op nieuwsbrieven en vacaturemeldingen. Zo kun je na een blik op je mailbox meteen beginnen solliciteren.

Wees selectief in je sollicitaties

Het is misschien aanlokkelijk om te solliciteren voor alle jobs die je enigszins aanspreken, maar toch doe je dat beter niet. Concentreer je liever op vacatures die je écht aanspreken, zodat je er helemaal voor kunt gaan. Anders wordt het al snel te veel, laat je steken vallen en loop je misschien wel je droomjob mis.

Plan afspraken verstandig

Als je voltijds werkt, is het niet gemakkelijk om een geschikt moment te vinden voor een sollicitatiegesprek. Laat de recruiter weten dat je werkt en dat je daarom liefst aan het begin of het einde van een werkdag afspreekt. Je zult merken dat de meeste recruiters zich met plezier flexibel opstellen. Bekijk onze vacatures en start je zoektocht naar een nieuwe job bij ons!