Inclusie op de werkvloer of hoe je als persoon met een arbeidsbeperking toch een mooie carrière kan opbouwen

  • 2/12/2019
  • 14:30
Labels:
  • Adecco Group
Inclusie arbeidsbeperking

We zien werk maar zelden als iets dat we voor ons plezier doen. En toch: werk kunnen uitoefenen dat je graag doet en waarin je goed bent, is een voorrecht en geeft je leven kleur. Adecco gelooft dat goed werk een basisrecht is. Daarom doen we er ook alles aan om iedereen gelijke toegang te geven tot de arbeidsmarkt. Inclusie is géén loos begrip bij Adecco.

Inclusie van personen met een arbeidsbeperking

Waar liggen jouw grenzen? Dat is de hamvraag wanneer je een job zoekt. Hoe ver kun en wil je gaan om je talenten te ontplooien? Wij bij Adecco geloven dat jij en jij alleen kunt bepalen waar je grenzen liggen en hoe groot je ambitie is. Laat je niet afremmen door tegenslag of moeilijke omstandigheden, maar ontwikkel jezelf ten volle en ga voor je dromen. Je kunt het! Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je misschien, zeker wanneer je een handicap of een arbeidsbeperking hebt. Met een fysieke of mentale handicap is het moeilijker om je dromen waar te maken. Toch hebben ook personen met een arbeidsbeperking bijzonder veel potentieel op de werkvloer. Adecco zet zich al vijftien jaar in om personen met een handicap aan de beste jobs te helpen. Ons project ‘Handicap en Competenties’ brengt werkzoekenden met een handicap samen met de juiste werkgevers. Elk jaar stellen we bij Adecco honderden personen met een beperking tewerk en activeren we jongeren uit het bijzonder secundair onderwijs. Getalenteerde mensen met allerlei profielen en achtergronden samenbrengen – de definitie van inclusie – zit dan ook in ons DNA.

Paralympiërs: inspirerende topsporters

Over talent gesproken: dankzij de samenwerking tussen the Adecco Group en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) krijgen ook paralympische topsporters een duwtje in de rug wanneer het op jobkansen aankomt. Want – je staat er misschien niet bij stil – na tientallen jaren trainen en presteren in de topsport is het allesbehalve vanzelfsprekend om werk te vinden op de ‘gewone’ jobmarkt. En al zeker niet voor paralympiërs. Het Athlete Career Programme (ACP) is een uniek project dat topsporters – al dan niet met een beperking – ondersteunt  om een mooie loopbaan uit te bouwen na of tijdens hun sportcarrière.